Ponedeljak 02.05.2016.
09:24
D. Petrović - Vesti

Sa estrade na glumačku scenu

- Ja generalno volim izazove, a ovo je za mene bio pravi izazov. Pokušala sam da uđem u ulogu koja mi je data - rekla je Nataša, koja ne krije da je veliki fan sitkoma "Andrija i Anđelka."

Ovo nije njen prvi glumački angažman. Ona je pre pet godina imala manju ulogu u seriji "Žene sa Dedinja", mada je mnogi nisu prepoznali jer je umesto svoje prepoznatljive platinsto-plave kose imala crnu periku.

Tijana Dapčević iza sebe već ima zavidan glumački staž. Igrala je u pozorišnim predstavama "Pukla bruka", "Kokoške" i "Maratonci", a uskoro će se naći ispred TV kamera u makedonskoj seriji koja će biti pandan srpske verzije pomenutog sitkoma "Andrija i Anđelka". Njen talenat hvale čak i iskusne glumice poput Nede Arnerić.

- Gluma je bila moja želja od davnih dana. Kada sam dobila prvu ulogu u predstavi "Pukla bruka" - uplašila sam se. Nisam bila sigurna da ću uspeti da savladam tekst. Na svu sreću, priprema uloge je proces i posle sedam dana čitajućih proba shvatila sam da ja to umem i mogu - pričala je kasnije Tijana, koja zbog pozorišta nije zapostavila pevačku karijeru.

Glumci voditelji

Mnogi glumci bunili su se protiv pevačica koje im "otimaju" posao, ali kako je sve više nezavisnih produkcija onaj ko daje pare može da bira i glumačku postavu. zato ne čudi što je sve više glumaca koji su angažovani kao TV voditelji i u toj ulozi se sjajno snalaze. Ovom izazovu nije odoleo ni Milorad Mandić Manda, koji je više puta bio voditelj raznih, pa i dečjih emisija i kvizova. Anđelka Prpić popularnost je stekla kao glumica, ali se dobro pokazala i kao voditelj zabavne emisije "Bulevar", dok je Milan Kalinić gotovo podjednako poznat i kao voditelj i kao glumac

Kako kaže, nije lako raditi na oba polja, ali uz dobru organizaciju i nemoguće postaje moguće. U glumačkim vodama oprobao se i Sergej Ćetković, koji kaže da mu je mnogo pomoglo iskustvo koje je stekao snimajući spotove za svoje pesme. I on je gostovao u sitkomu "Andrija i Anđelka", dok je u crnogorskoj seriji "Dojč kafe" ima zahtevniju ulogu - glumi mafijaša.

- Nisam oklevao, ali jesam razmišljao da li ću uspeti dobro da dočaram lik tog lošeg momka. Mislim da niko iz moje okoline ne može ni da zamisli mene u takvoj ulozi. Pošto je u pitanju komedija trudio sam se da bude zabavno i smešno, postoji tipičan crnogorski humor i imao sam dosta prostora za improvizaciju - rekao je Ćetković nakon snimanja svojih scena za "Dojč kafe."

Pre godinu dana kao glumica debitovala je Ana Kokić u predstavi "Čekajući ministra". U pitanju je komedija u kojoj je Ana pokazala i dokazala da je talentovana umetnica koja se na sceni odlično snalazi bez obzira da li je u pitanju koncert ili predstava.


.

2024 © - Vesti online