Subota 30.04.2016.
12:46
Vestionline

Vulinu sve jasno: Opozicija radi zajedno, hoće da gori Beograd

Tanjug
Ko bi branio i hvalio premijera, da nije Vulina, Stefanovića, Malog...

Vulin je na TV Pink rekao da je premijer Aleksandar Vučić, s druge strane, uspeo da izbori političku stabilnost u Srbiji, koja je ključ i bez koje nema ničega.

- U stabilnim zemljama ima posla, novca, nade. Toga nema u zemljama u kojima se tuku na ulicama zbog politike - upozorio je Vulin.

Oštro kritikujući napad predstavnika koalicije DSS-Dveri na ženu koja je radila svoj posao u RIK-u, Vulin kaže da je predsednik vlade tokom kampanje neprekidno podsećao da će biti pokušaja ukrajinskog i makedonskog scenarija.

- Ali je dobro ovo što se desilo. Ne sviđa mi se da vidim nerede na ulicama, niti ono što se desilo u RIK-u, ali sve što smo govorili se pokazalo tačnim - kazao je Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista.

Kako je istakao, gubitnici na izborima hoće da postanu pobednici, i to na ulici, i to pre nego što se završi glasanje i saberu glasovi.

- Očigledno postoji plan i pokušaj da se od Srbije napravi Makedonija ili Ukrajina, mnogima smeta da Srbija postane stabilna i čvrsta zemlja, da ima čvrstog i jakog premijera, da ima jaku i čvrstu vladu, ali imaćemo je opet - kaže Vulin.

On ukazuje da su "maske pale", da su opozicione stranke sve na istoj strani, pa tako sada DS i DSS-Dveri glasaju jedni za druge.

- Govorili smo da je to spojivo, da je to ista stvar, da je glas za DS glas za DSS-Dveri, i da je glas za DSS-Dveri glas za DS, Dosta je bilo, Živkovića... Oni su svi zajedno i rade svi zajedno. Pa zajedno su palili 5. oktobra. Isto se i sada ponašaju, opet hoće na ulicu, opet hoće da gori Beograd - kaže Vulin.

On smatra da se ovakve stvari ne dešavaju bez neke velike sile spolja, ali navodi da ne zna o kojoj se to spoljnoj sili radi.

- Samo znam da to nije Rusija - rekao je Vulin.

2024 © - Vesti online