Nedelja 30.05.2010.
20:11
Srna

"Za Ganića izdvojeno dva miliona KM"

Najskuplja odbrana u istoriji moderne BiH: Ejup Ganić

 
"Za situaciju u kojoj su se našli, Ilija Jurišić i Ejup Ganić treba da zahvale isključivo predsjedavajućem Predsjedništva BiH i činjenici da su bilateralni odnosi sa susjednim zemljama danas na daleko nižem nivou nego prije četiri godine", ističe SDA.

Ta stranka ocenjuje da će Silajdžić ostati zapamćen u po tome što nije hteo i(li) nije znao da iskoristi činjenicu da zvanične politike u susednim državama Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori nedvosmisleno podržavaju suverenitet i poštuju teritorijalni integritet BiH, opredeljene su za saradnju i rešavanje svih otvorenih pitanja sa BiH, što u prošlosti nije bio slučaj.

"Da je bilo komunikacije sa Beogradom i zvaničnih poseta u i iz Srbije, Jurišić i Ganić sigurno ne bi bili tamo gde se danas nalaze. Od paradiranja i popilističkih fraza, BiH je imala samo štetu, a korist ima jedino Silajdžić", tvrdi SDA.

Populističko-nacionalističkim ekscesima i politikom, Silajdžić danas pokušava da prikrije svoj nerad i činjenicu da je time blokirao put BiH prema člantvu u NATO i EU, a građanima oduzeo mogućnost da koriste prednosti bezviznog režima sa zemljama šengen zone, smatra SDA.

"Očito je da se, nakon konvencije SDA na kojoj je rečeno da je najopasniji neprijatelj i najveći problem BiH organizovani kriminal skriven iza paravana nacionalizma i takozvane zaštite etničkih interesa, neki već prepoznaju u tome", ističe SDA.

SDA u saopštenju apsolutno odbacuje navode iz današnjeg saopštenja Kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH u kojem se osuđuje, kako kažu, uporno insistiranje SDA i njenog lidera Sulejmana Tihića da se u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine dogodio zločin.
 

2024 © - Vesti online