Četvrtak 28.04.2016.
20:24
Tanjug, Vestionline

"Srbija nije bila kolonijalna sila, nema čega da se plaši"

Tanjug
Srbija je poslednja zemlja u koj bi se desio terirstički napad

Tokom posete Indoneziji Nikolić je u intervjuu televiziji Metro rekao da je Srbija sigurnija od mnogih drugih evropskih država i da je "to zaslužila i svojom istorijom".

- Srbija nikada nije bila kolonijalna sila, nikada nije držala u ropstvu nijednu državu, nijedan narod. Pa tako i danas, Srbija nije izazvala krizu ni u Iraku ni u Siriji, ni u Libiji, ni Egiptu, ni Avganistanu - rekao je Nikolić.

On je rekao da se Srbija nije priključivala krstašima koji su išli na Bliski istok da pokoravaju muslimane i da ih pretvaraju u hrišćane.

- Ničim nismo provocirali ni zalužili, ne bi trebalo ni da se bojimo, ali strah je ljudska kategorija i kada vodite državu, ta određena vrsta straha za bezbednost svojih građana, mora da postoji - rekao je predsednik.

Na pitanje da li strahuje od mogućih terorističkih napada od ljudi koji s izbeglicama prolaze kroz Srbiju, Nikolić je rekao da je veoma oprezan kada govori o terorističkim napadima, ali da Srbija ničim nije zaslužila da bude meta terorista, mada nema sigurne države u svetu pošto teroristi nemaju princip po kojem biraju mete.

- Naš odnos prema tim ljudima (migrantima) je tako dobar, da i ako među njima ima terorista, Srbija je poslednja zemlja u kojoj bi učinili takav čin - rekao je Nikolić.

On je rekao da je Kosovo direktno i indirektno povezano s ekstremističkom organizacijom Islamska država.

2024 © - Vesti online