Sreda 27.04.2016.
20:51
Informer.rs

"Izvešću četnike na ulicu, ako lažne patriote uđu u Skupštinu!"

Tanjug
Najavljuje radikalne poteze: Vojislav Šešelj

Kako vi znate da oni nisu prešli cenzus? Prema podacima RIK, i Dveri-DSS i koalicija SDS-LSV-LDP su ipak osvojili nešto malo više od pet odsto glasova...

- Odgovorno tvrdim da nisu prešli cenzus! Mi radikali imamo najpreciznije podatke i vi novinari znate da mi nikada nismo lagali o rezultatima izbora. Kada smo i sami 2012. i 2014. ostajali ispod cenzusa, odmah smo to sami priznavali... Ove dosmanlije i lažne patriote sada pokušavaju da se na silu, uz pomoć Amerikanaca i drugih zapadnih sponzora, uguraju u Skupštinu. Mi to nikada nećemo dozvoliti! Kada bismo ćutke gledali taj lopovluk, to bi značilo da pristajemo na kršenje izborne volje građana i da smo saglasni sa krađom poslaničkih mandata koji bi pripali SRS.

Zvanično, Dveri-DSS su osvojili tačno pet, a Čeda-Boris-Čanak 5,03 odsto glasova...

- Nije tačno! Oni su, i jedni i drugi, na ispod 4,9 odsto. Ali sve i da je istina to što oni pričaju, pa ni to još ne znači da su ušli u parlament. Izbori će se ponoviti na više biračkih mesta u Vranju, Jagodini, a verovatno i u Valjevu. I šta sad oni kao unapred znaju da će tamo osvojiti sve glasove?! Ne znam da li razumete, ali ovde su u pitanju desetine i stotine glasova koji odlučuju o cenzusu...

Neko će možda reći da cepidlačite za 0,1 odsto i da nije fer da neko ostaje van Skupštine zbog 200 ili 300 glasova...

- Stvarno ne razumem o čemu govorite! Pa zašto postoje pravila i zakoni, ako ne da se poštuju? Molim vas, ovde je jedino važno da li oni imaju pet odsto. A odgovor je da nemaju! To što vi govorite o cepidlačenju, to je skroz bezveze. Morali biste da znate da se, na primer, u Austriji desilo da jedna stranka ostane ispod cenzusa za samo dva glasa! I to tamo niko nije dovodio u pitanje.

I sam premijer Vučić je govorio o "čudnim stvarima u RIK". Iz SNS se najavljuje da će tražiti novo prebrojavanje glasova...

- Odlično, i mi to tražimo. Da sve ponovo prebrojimo. Samo bojim se da će Vučić popustiti pod pritiscima...

Čijim pritiscima?

- Kako čijim? Pa američkim! Amerikanci pokušavaju na silu da u parlament uguraju Dveri-DSS i te oko Tadića. Imam informacije da ambasador Kajl Skot lično pritiska neke ljude u RIK da propuste te dve liste.

Imate li neki dokaz za to?

- A šta je američki ambasador Skot tražio u izbornoj noći u izbornom štabu DS?! I kako je moguće da odmah posle tog sastanka naprasno udružene dosmanlije i lažne patriote upadnu u RIK i izbore se za cenzus?! I šta ovde usred izbornog procesa traži onaj evropski izaslanik Dejvid Mekalister?! Pa svi ti moćnici sa Zapada danas imaju samo jedan zadatak: da uguraju svoje marionete u Skupštinu. Mi im to nećemo dozvoliti!

A kako? Kako mislite da to sprečite?

- Ako Vučić popusti pod pritiscima i dozvoli dosmanlijama i lažnim patriotama da uđu u Skupštinu iako nisu prešli cenzus, izvešću na desetine hiljada besnih četnika na ulice Beograda i drugih gradova Srbije! Ne damo da se izbori kradu. Ne damo da nam se za račun Dveri i Tadića otimaju mandati!

Vi to najavljujete haos?

- Ne, ja samo najavljujem odbranu narodne volje! A na haos računaju ti dveristi i tadićevci. Oni sada na silu hoće da uđu u Skupštinu računajući da se vlast plaši haosa na ulicama i da će morati da im popusti. A baš bih voleo da vidim koga će to kilavi Čeda, Boris i Čanak i oni izdajnici od Obradovića i Sande Rašković da izvedu na ulice!

Dobro, i šta ćemo sad, kako da izađemo iz ove situacije?

- Tako što ćemo da primenimo zakon. I da, ako treba, ponovo izbrojimo svaki glas. U Skupštinu mogu da uđu samo oni koji su prešli cenzus. I tu nema i ne može biti bilo kakvog kompromisa.

2024 © - Vesti online