Četvrtak 28.04.2016.
00:10
J. Arsenović - Vesti

MSP o oslobađanju Tomića: Oprezni i kod dobrih vesti

A. Čukić
O čemu se radi: Veljko Odalović

U Ministarstvu kažu da im je Feroštal javio da je potvrđeno da je Tomić oslobođen i da očekuju njegov dolazak u kompaniju. Tomić je otet u subotu, na putu Sarir-Mesla, 1.200 kilometara od Tripolija.

Prethodno je srpska ambasada u Libiji saopštila da "Ambasada Srbije u Tripoliju čini sve da se što pre oslobodi naš oteti državljanin" i da postoje indicije da je Tomić oslobođen. To je otvorilo sumnju da srpska diplomatija nije bila uključena u proces njegovog oslobađanja. Uzdržanost srpskog ministarstva se delimično može razumeti ako se ima u vidu tragična sudbina dvoje otetih radnika srpske ambasade u Tripoliju, koji su i pored optimizma zvaničnika u Beogradu u pogledu njihovog oslobađanja u Srbiju vraćeni u kovčegu.

Upitan šta bi mogla da bude pozadina kidnapovanja Tomića, generalni sekretar MSP Veljko Odalović je naveo da nemačka kompanija tvrdi da nema političke pozadine.

- Tamo postoje lokalni sukobi, lokalne policije, lokalne kriminalne grupe, verovatno je razlog otmice otkup jer je to jedna od unosnijih delatnosti raznih kriminalnih grupa poslednjih godina - izjavio je Odalović.

On je dodao je da nemačka kompanija nije potvrdila da je tražen otkup, iako se sumnja da je to bio razlog otmice.
 

2024 © - Vesti online