Ponedeljak 25.04.2016.
21:33 >> 22:44h
Vestionline

Amerikanci kažu: Novak nije u formi, Rafa osvaja Rolan Garos

Reuters
Očekuju se u nastavku sezone njihovi blokbasteri: Novak Đoković i Rafael Nadal

Ovaj američki magazin analizirao je poslednje igre Nadala i zaključio da ima veće šanse da opet stigne do krune u Parizu.

- Rafa je počeo da igra ofanzivnije, više napada. Poznat je po dugim razmenama udaraca, ali u finalu Monte Karla protiv Monfisa ih je skraćivao. S druge strane, primenjuje takozvanu odbranu kojom "guši" rivale. Vavrinku je naterao da polomi reket, a Mareju nije dozvolio da završava poene vinerom.

Posebno se ističe Nadalov forhend.

- Kada radi kako treba, Nadalom forhend je smrtonosna kombinacija brzine i spina koji odmah tera protivnika da napravi korak unazad. To je ključni faktor njegove igre jer želi da diktira tempo igre. Tokom očajne 2015. taj udarac ga je napustio, ali se vraća. Prema analizama, njegov forhend ima prosečno 3.288 okreta u minuti, oko 500 više od rivala. 

Na početku sezone, Nadal je bio veoma loš, ali je vratio preko potrebno samopouzdanje.

- Ako pobeđuješ, samopouzdanje raste. Kroz poraze ga gubiš. Nadal je porastao u svojim očima posle druge uzastopne titule. Vratio je veru u svoje mogućnosti.

"Forbs" je iz jednog poraza, slabog dana u Monte Karlu, iscprljenosti posle američke turneje zaključio da Novak nije u formi.

- Đoković nije na najboljem nivou. Još nije pronašao formu na šljaci ovog proleća. Ako Nadal pobedi Novaka u Madridu ili Rimu, mogao bi da se vrati na četvrto mesto i da u Parizu izbegne Srbina pre polufinala, što bi moglo sve da promeni - zaključuje ovaj američki magazin.

Podsetimo, Nadal je osvojio poslednja dva turnira na šljaci, Masters u Monte Karlu i ATP u Barseloni iz Serije 500, a već narednog vikenda Rafu i Novaka očekuje Masters u Madridu, koji je naš as propustio prethodne dve godine.

2024 © - Vesti online