Ponedeljak 25.04.2016.
20:24
Vestionline

Zukorlić spreman na saradnju sa svim strankama

printscreen
Zagovara politiku pomirenja: Muamer Zukorlić

Zukorlić nije isključio mogućnost učešća u izvršnoj vlasti.

- Mi ostajemo dosledni principima naše političke platforme i ukoliko mandatar bude spreman da ih uvaži saradnja je moguća. Nemam prepreku da sa bilo kim sarađujem -  kazao je Zukorlić i dodao da se to isto odnosi i na lokalni nivo.

Kako je istakao, nema prepreku da razgovara ni sa Rasimom Ljajićem ni sa Sulejmanom Ugljaninom niti sa drugim manjim strankama.

- Onaj ko je spreman da prihvati princiijelnu saradnju i mi smo spremni. No, ipak, sve su to načelne ponude do onog trenutka dok ne dođe do eventualnih razgovora. A to ćemo znati - rekao je Zukorlić.

Dodao je, međutim, da BDZS neće tražiti saradnju po svaku cenu, jer je ta stranka, kako je rekao, pokazala da je ozbiljna i da je spremna da deluje i kao opozicija.

Smatra da je BDZ Sandžaka praktično "pobednik parlamentarnih izbora" buduću da su tu bile još dve manjinske bošnjačke stranke - SDA i SDP. To tim pre jer je BDZ bila u kampanji jedina stranka koja nije imala nijedan državni resurs, što je bio potpuno neravnopravni odnos

- Videćemo kako će se stvari razvijati po pitanju mogućeg učešća u vlasti na lokalnom nivou - rekao je.

Zukorlić ističe da BDZS-u sada predstoji puno posla, rada i truda - kazao je Zukorlić, posebno podsetivši na slogan i ideju pod kojom je ta stranka nastupila na izborima - "Za pomirenje", za koju je rekao da je na graniici romantike.

- Ja neću odustati od tih ideja - poručio je i dodao da je politička ideja BDZS-a misijska, te da je za svaku misiju potrebno vreme.

2024 © - Vesti online