Utorak 26.04.2016.
12:01
Ž. Mutavdžić - Vestionline

Tragikomični izbori u Obrenovcu! Gde su listići? "Patroliranje", Čučković u obilasku...

Vestionline
Gužva u Opštini Obrenovac posle zatvaranja biračkih mesta

Međutim, naš izvor koji je bio upoznat sa dešavanjima u nedelju na izborima u Obrenovcu, kaže da je bilo toliko nepravilnosti, da se to ne pamti.

Navijači "zavodili red" pred izbore

Nekoliko dana pre izbora, u Obrenovcu su se pojavili pripadnici jedne navijačke grupe poznatog beogradskog kluba, koji su bili tu da "čuvaju" plakate SNS-a da ih neko slučajno ne cepa ili prelepljuje.

- Neregularnosti su se dogodile već na otvaranju biračkih mesta. Na primer, manje listića na nekim biračkim mestima, što unosi sumnju da je trebalo da se pokrene "bugarski voz" (to vam je kad birač donese popunjen listić, njega ubaci u kutiju, a iznese prazan - prim. aut.). Bilo je zloupotreba oko glasanja starih lica. Umesto njih su drugi zaokruživali - počinje priču za portal VESTIONLINE naš izvor.

Kada su se biračka mesta završila, tek tada su usledile tragikomične situacije.

- Izborini materijal je krenuo da dolazi oko 22 časa. Koverte sa glasovima su bile otvorene, nisu bili zapečaćene, što je ostavljalo mogućnost da se s tim manipulisalo. Nije bilo nikakve kontrole. Takođe, na nekoliko mesta nisu potpisani kontrolni listići, što automatski znači da su na tom mestu izbori neregularni. Do ujutru su stigli materijali sa 53 od 55 biračkih mesta u Obrenovcu. Onda je usledila potera za ostala dva. Na kraju se ispostavilo da su lica odgovorna za ta biračka mesta odnela listiće svojim kućama, što je krivično delo.

Na kraju, sve je to "ispeglano", pa su rezutati takvi da je SNS dobio 33 mandata, SDS/DS 7, SPS 6, a Grupa građana Naš grad i SRS imaju po četiri mandata. Ispod crte sa 4,87, odnosno za samo 48 glasova, ostala je Grupa građana Preduzetnici Obrenovca - Bistro. 

Naš sagovornik dodaje i zanimljivu aktivnost službenika Opštine.

- Na najvećim biračkim mestima u osnovnim školama: Jefimija, Posavski partizani i Jovan Jovanović Zmaj, "patrolirali" su aktivisti SNS-a, a to su službenici Opštine. Predsednik Opštine Miroslav Čučković se pojavio na izbornom mestu 26 u Domu u Zvečkoj, iako tu ne glasa. Tu nije smeo da bude, a kada je predsedniku odbora na tom biračkom mestu skrenuta pažnja na to, on se pravio lud, kao da ne zna ko je on - zaključio je izvor portala Vestionline.

2024 © - Vesti online