Ponedeljak 25.04.2016.
15:56
Vestionline

AUDIO snimak kupovine glasova u Vranju: Ovija gi listić davaš tamo!

Tanjug
Tako se to radi u Vranju

Ovu informaciju potvrdio je Dragan Stamenković, portparol PU Vranje.

- Njoj je određen pritvor, i u daljem procesu nadležno je tužilaštvo - rekao je Stamenković.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Mirjana Vukojičić Jović, navela je da je tužilaštvo u nedelju naložilo hapšenje D.N. iz Vranja, zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.

- Nakon saslušanja osumnjičene od strane sudije za prethodni postupak, a na predlog Osnovnog javnog tužioca, osumnjičenoj je određen pritvor u trajanju do 30 dana - kaže Vukojičić Jović.

Nakon što je u nedelju u prepodnevnim časovima prekinuto glasanje na biračkom mestu 24, pojavio se snimak na kome se čuje kako ženska osoba građanima nudi novac da bi glasali za određenu partiju, javio je OK Radio.

- Znači, uzimate ovi listići, prvo im uzmeš, toj staviš, doneseš mi prazan listić, i plavi i beli. Ovija gi davaš tamo. A tija što dobiješ, stavi u džep i sakrij - kaže ženska osoba.

Za glas je biraču nuđeno, prema njegovim rečima 40 evra, pa trideset, a na kraju ga je ženska osoba, prema njegovim rečima, ubeđivala da "radi" za 1.500 dinara.

Inače, uhapšena je zaposlena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. U vreme Dragana Janjića, pre i posle 2.000 godine, ona je bila aktivan član DS-a.

2024 © - Vesti online