Nedelja 24.04.2016.
22:06
Vestionline

Razočarani Srbi iz Petrinje okrenuli leđa Pupovcu?

A. Čukić
Nema informacije o napuštanju članova: Milorad Pupovac

U njihovom saopštenju, koje regionalna N1 prenosi u celosti stoji da je Pupovac svakim svojim dolaskom davao razna obećanja članovima SDSS-a i Srbima Petrinje i okolnih mesta, koja nije ispunjavao.

- Ljudi koji su davali i daju podršku očekivali su da će imati političku sigurnost i oslonac u SDSS-u. Rukovodstvo stranke je sav politički uticaj sveo na trgovine sa HDZ-om i SDP-om, te osiguravao budžet SNV-a. S tim novcem promovisani su pojedinci, dok se srpski narod na Baniji snalazio u rešavanju svojih problema - navodi se u saopštenju.

Navodi se i da su aktuelizovanjem, kako navode, teme Odlagališta nuklearnog otpada saznali smo da su SDSS-ovi saborski zastupnici (Pupovac, Horvat) podržali planiranu lokaciju za odlaganje nuklearnog otpada pokraj Dvora na Uni, što će razorno uticati na opstanak Srba na celoj Baniji.

- Posle parlamentarnih izbora i debakla u stranci, rukovodstvo ne želi preuzeti odgovornost za haos i rasulo. Takva situacija produbila je nezadovoljstvo Srba Petrinje prema rukovodstvu SDSS-a, a mi smatramo da trebamo sprovoditi volju naroda, a ne služiti interesima pojedinaca - navode članovi SDSS iz Petrinje.

Oni su, kažu, dali veliki doprinos razvoju stranke, kao i svi njihovi saradnici.

- Razočarani smo načinom vođenja stranke, nebrigom prema Baniji i odnosima u SDSS-u. Do takve situacije je verojatno došlo jer se u SDSS-u s poverenjem slušalo jednog čoveka koji nas je sve prevario - navodi se u saopštenju i dodaje da su nakon dugog premišljanja i sagledavanje trenutne situacije u stranci na svim nivoima, odlučili da pdnesu ostavke i da o tome obaveste javnost.

Pupovac neobavešten

Potpredsednik SdSS-a Milorad Pupovac nije mogao da komentariše navode medija da su članovi te stranke iz Petrinje podneli ostavke na sve funkcije i članstvo nezadovoljni odnosom rukovodstva jer, kako je rekao, nije upoznat sa tom informacijom.

- Niko mi još nije skrenuo pažnju na to - rekao je Pupovac za Tanjug i dodao da je dan proveo u Jasenovcu.

2024 © - Vesti online