Ponedeljak 25.04.2016.
04:13
Đ. Barović - Vesti

"Seje laži iz zasede"

Youtube/BosniaFacts
I dalje tera po svome: Berko Zečević

Komentarišući nedavnu izjavu Zečevića "da oseća da Đukić nije kriv, ali da zna ko jeste i da on ostaje pri svojim veštačenjima", te da su diskutabilni nalazi stranih veštaka koji su pobili "zvaničnu verziju" da su za ovaj zločin odgovorne snage bosanskih Srba, šef pravnog tima generala Đukića Milorad Ivošević ocenjuje da je u pitanju "frapantno licemerje".

- Dokle ćete, profesore, da lažete javnost?! I nakon dve godine izvođenja opita od strane domaćih i inostranih eksperata i nepobitnih dokaza da na Tuzlanskoj kapiji nema nikakve granate ni s jednog pravca, vi i dalje iz zasede sejete laži. Nemate pravo na takvo ponašanje, osim ako to činite što morate - rekao je Ivošević.

On je još jednom ukazao na niz nelogičnosti koji je pratilo utvrđivanje činjenica u vezi s eksplozijom u Tuzli kada je ubijena 71, a 240 osoba ranjena.

"Prof. dr Zečević se našao pred nemogućim zadatkom da dokaže da je projektil doleteo sa zapada (sa leve strane vozila), preleteo automobil bočno i pao tik uz desni prednji točak. Svi dokazi istražne komisije i prikupljeni materijalni podaci su bili izrazito protivrečni takvom zaključku jer prema nalazima istrage, projektil nije mogao da padne na to mesto, a da ne udari u levi točak vozila, ili levu stranu vozila ili haubu.

Zbog toga je veštak Berko Zečević pribegao izradi lažnih dokaza koji ne postoje nigde u sudskoj dokumentaciji uz dodatne manipulacije, falsifikovanje i podmetanje svake vrste da bi auto pomerio prema zgradi, a eksploziju udaljio što više od nje (a na potpuno neutemeljenim parametrima).

Takvi postupci mogu biti samo posledica krajnje beskrupoluznosti i zle namere, ili moguće ugroženosti života ukoliko ne potvrdi teze tužilaštva", objašnjava Ivošević.

Čega se plaši?

Ivošević se i lično obratio Berku Zečeviću:

"Sa vama je polovinom aprila 2014. godine u Sarajevu razgovarao general Đukić, kada ste mu čvrsto obećali da ćete doći na vojni poligon u Nikincima i prisustvovati opitima. Mi smo održali reč, blagovremeno smo vam uputili poziv, uvažili smo vaš odgovor da ste sprečeni da dođete, preplanirali smo i prilagodili termin vašim mogućnostima i uputili vam ponovni poziv. Niste se, profesore, upristojili da dođete. Samo vi znate zašto, a znamo i mi. Čega se to vi plašite? Ako ste mislili da nedolaskom potcenite vrhunske stručnjake, u tome niste uspeli. Ako ništa drugo, nemate, profesore, pravo da potcenjujete nevino stradale na Tuzlanskoj kapiji", poručio je šef pravnog tima odbrane generala Đukića.

2024 © - Vesti online