Subota 23.04.2016.
08:32
J. L. Petković - Vesti

Marketing međunarodne zajednice?!

Tanjug
Licemerje: Marko Đurić na konferenciji za medije

- Uvek je isti odgovor, da je to pitanje pravosuđa i da politički predstavnici ne mogu da se mešaju - kazao je Đurić, dodajući da to smatra licemernim.

Advokat Nebojša Vlajić, Ivanovićev branilac, istakao je da je postupak u fazi žalbe pred Apelacionim sudom, i da očekuje da taj proces traje nekoliko meseci jer je predmet obilan, "pa će biti potrebno da se žalbe prevedu na engleski, kako bi sa njima mogli da se upoznaju svi učesnici postupka".

Devet godina

Sud Euleksa je krajem januara u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici izrekao kaznu zatvora od devet godina Oliveru Ivanoviću zbog ratnih zločina počinjenih 1999. u tom gradu. Istovremeno, on je oslobođen za drugi slučaj ubistva i pokušaja ubistva iz 2000.

- Kaznu Ivanoviću ne smatramo prestrogom, već nepravičnom jer za nevinog čoveka i devet dana je mnogo, a kamoli devet godina, istakao je Vlajić, podsetivši da je lider SDP već 27 meseci u pritvoru. Istakao je da nema dokaza za ono za šta je osuđen, što se, kako je naveo, vidi i u presudi.

- Na suđenju se niko se nije bavio postojanjem navodnog plana za proterivanje i ubijanje Albanaca, na osnovu koga je Ivanović osuđen. To niko od svedoka nije spomenuo, već se to prvi put čulo od predsednice veća prilikom čitanja presude - kazao je Vlajić.
Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević ističe da je presuda Ivanoviću poseban slučaj političkog marketinga međunarodne zajednice na KiM.

2024 © - Vesti online