Nedelja 30.05.2010.
13:29
Vestionline

"Naježio sam se zbog dolaska u Beograd"

U subotu je svečanom ceremonijom generacija Zvezdinih igrača iz 1991. i zvanično proglašena šestom Zvezdinom "zvezdom".

Osim Prosinečkog, skupu su prisustvovali i ostali članovi generacije iz Barija, Vladimir Jugović, Dejan Savićević, Miodrag Belodedić, Dragiša Binić, Goran Vasilijević, Dušan Marović.

"Cela ova manifestacija je prelepa. Teško mi je zbog emocija da bilo šta kažem. Kada dođeš u Beograd i dobiješ ovakve ovacije, to znači da si nešto napravio u ovom klubu. Ako nekada nisam bio svestan šta smo napravili te 1991. godine, sada definitivno jesam. Ne bi oni meni sada skandirali da tada nismo pobedili", rekao je kroz smeh Prosinečki.

"Zaista je u meni proradilo mnogo emocija zbog dolaska u Beograd. Ovde nisam bio 20 godina, i presrećan sam što sam opet tu i što vidim neke ljude još od tada. Počeo sam da se tresem. Mi koji smo igrali za Zvezdu, znamo šta to znači. Kada je cela generacija proglašena za Zvezdinu 'zvezdu' onda je to prelep osećaj", dodao je legendarni Robi.

Prosinečki je još rekao da uspeh iz Barija nikada neće izbledeti da će se ljudi na ovim prostorima još dugo godina prisećati tog rezultata.

"Jednostavno, u regionu se igra loš fudbal. Narod živi od uspomena i siguran sam da će se i za 50 godina pričati o Bariju, kao što se to radi i prethodnih 19", izjavio je Prosinečki, nekadašnji reprezentativac SFR Jugoslavije i Hrvatske. 

2024 © - Vesti online