Nedelja 30.05.2010.
12:10
Tanjug

Cerić okrenuo SDA protiv sebe

Cerić i Tihić nekada zajedno

Cerićev kabinet je optužio lidera SDA da je "ubačeni čovek" u redove te stranke, koji radi za Srbe, pozvao ga da povuče izjavu da se u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu dogodio zločin, kao i da se "ubuduće kloni takvih komentara i ocena".

U saopštenju Regionalnog odbora SDA Podrinja se ističe da je regionalno rukovodstvo ove stranke iznenađeno nastojanjem Cerića i njegovih saradnika da uređuju odnose u partiji određivanjem ko bi bio njen najbolji vođa. Tihićeve pristalice pozvale su Cerića da "stane na vagu građana" i kandiduje se na predstojećim opštim izborima u BiH.

Cerićevo mešanje u dnevnopolitička zbivanja u BiH sve češće je na udaru javnosti i pojedinaca. Poznavaoci prilika to tumače činjenicom da je on kraju mandata vrhovnog poglavara i da više nema prava na ponovno kandidovanje.

Od Rijaseta je nedavno zatraženo da Cerić ne prisustvuje komemoraciji u Potočarima 11. jula. Zahtev je uputio Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice stradanja Bošnjaka u Srebrenici.

Predsednik srebreničkog SDP-a Hakija Meholjić, koji 11. jula u Memorijalnom centru u Ppotočarima treba da sahrani posmrtne ostatke oca i brata, najavio je da će on za njih organizovati posebno klanjanje dženaze, ukoliko verski obred bude predvodio Cerić.

Isti stav ima i Ibran Mustafić, bivši poslanik SDA u Skupštini BiH i autor knjige "Planirani haos" koji je predložio da se sahrana stradalih 1995. godine obavi uz vojne počasti. 

2024 © - Vesti online