Petak 22.04.2016.
11:33
Tanjug

Superliga: Zvezda u Čačku, Partizan i Čukarički za drugo mesto

partizan.rs/M. Todorović
Detalj iz prošlonedeljnog duela Crvene zvezde i Partizana

Superliga - 32. kolo

Plej-of - Subota: Borac - Crvena zvezda (17 sati), Partizan - Čukarički (19), Radnički Niš - Voždovac (19), Radnik - Vojvodina (19).

Tabela: Crvena zvezda 42 boda, Čukarički 30, Partizan 28, Vojvodina 26, Borac 23, Radnički Niš 23, Radnik 22, Voždovac 20.

Plej-aut - Petak: Jagodina - Mladost Lučani (18). Subota: OFK Beograd - Novi Pazar (17), Spartak - Metalac (17), Rad - Javor (17).

Tabela: Metalac 19 bodova, Novi Pazar 19, Javor 18, Mladost 17, Spartak 16, Rad 16, OFK Beograd 15, Jagodina 13.

Crvena zvezda je vezala dva remija, od kojih je jedan upravo u Čačku, a pobedom bi došla na korak od šampionske titule. Izabranici Miodraga Božovića četvrti put ove sezone sastaju se sa Borcem, jednom su slavili, dok im je verovatno još u glavi težak poraz u Kupu Srbije na svom terenu (5:1). Borac polako posustaje u borbi za mesta u Evropi, ali im motiv protiv beogradskih crveno-belih sigurno neće nedostajati.

Najviše pažnje ove runde privlači duel Partizana i Čukaričkog, koji bi možda mogao da reši ili dodatno zakomplikuje borbu za drugu poziciju. Ekipa sa Banovog brda ima dva boda više od Partizana, a već je ove sezone slavila u Humskoj, pa bi istim podvigom došla blizu istorijskog rezultata. Sa druge strane, fudbaleri Partizana u dobrom raspoloženju čekaju meč jer su se tri dana ranije plasirali u finale Kupa posle trijumfa u Subotici nad Spartakom 3:0.

Interesantna utakmica očekuje se u Surdulici, gde domaći Radnik igra sa Vojvodinom, dok se u duelu bez prevelikog opterećenja sastaju niški Radnički i Voždovac.

U plej-autu će biti možda još neizvesnije, pošto praktično svih osam timova strepe za opstanak. Poslednjeplasirana Jagodina protiv Mladosti mora da uhvati poslednji voz, a u sličnoj situaciji je OFK Beograd protiv Novog Pazara. Preostala dva para su Rad - Javor i Spartak - Metalac.

Sve utakmice se igraju u subotu, osim duela Jagodina - Mladost koji se igra večeras od 18 sati.

2024 © - Vesti online