Sreda 20.04.2016.
17:10
Vestionline, Nedeljnik

Vučić: Nema više koalicije sa Dačićem, njemu je cilj samo fotelja

Tanjug
Našoj ljubavi je kraj: Aleksandar Vučić ne želi više sa Ivicom Dačićem

- Daću sve od sebe da dođe do promena koje su neophodne za bolje, snažnije, energičnije funkcionisanje vlade u budućnosti ukoliko se dogodi da dobijem poverenje naroda - rekao je Vučić u intervjuu za "Nedeljnik".

Vučić je rekao da je veoma teško ponovo praviti koaliciju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i da je Dačiću "fotelja život".

- Mi nemamo isti odnos prema foteljama. Njemu je fotelja život, a meni je život Srbija. U pravom smislu reči - rekao je Vučić.

Premijer je kazao da nije bilo nikakve potrebe da Dačić bude deo aktuelne vlade, da bude zamenik premijera, da vodi spoljne poslove, i to u godini u kojoj Srbija predsedava OEBS-u.


- Izvanredna prilika za promociju, je l' tako? Dobili su energetiku i rudarstvo kao možda najvažnije ministarstvo, resor poljoprivrede, svuda po dubini državne sekretare i pomoćnike ministara - rekao je Vučić i dodao da Dačić govori saradnicima da pričaju protiv Vučića a da će on onda da kaže da je protiv toga.

- A onda ću da izađem sa još gorom tezom - e, Vučiću, bolji sam ti ja nego Pajtić i Čeda, da bi naprednjacima zapravo poručio - Vučić je isti kao Pajtić, Tadić ili Čeda, svejedno mi je. Ja jesam glup, ali nisam toliko glup - kazao je Vučić.

2024 © - Vesti online