Sreda 20.04.2016.
19:01
Vestionline, mozzartsport.com

Čović: Radonjić ostaje u Zvezdi!

M. Todorović - Vesti
Čuva trenera: Nebojša Čović

Za Crvenu zvezdu završeno je evropsko putovanje, koje je ove sezone donelo i prvo učešće u četvrtfinalu. Računi se polako svode na Malom Kalemegdanu, ali se i spremaju veliki planovi za narednu godinu. A kako tvrdi predsednik crveno-belih, Nebojša Čović, jedan od prvih ciljeva je da Zvezda ode na Fajnal for. 

- Nisam od ljudi koji olako obećavaju. Gledajući od trenutka kada sam došao u Zvezdu, a to je 2011. godina, mi smo svake sezone išli za stepenik više. Prošle godine smo bili Top 16, ove u Top 8. Potrudićemo se da ostvarimo napredak i u idućoj sezoni - rekao je Čović za Informer.

Ono što je već gotovo izvesno u ovom trenutku jeste da će trener Dejan Radonjić ostati na klupi i naredne sezone. 

- Radonjić je Zvezdin trener i ima ugovor za sezonu 2016/2017. Prema tome, radimo dalje zajedno. Svi koji izlaze sa poluinformacijama samo pričaju prazne priče. 

Dok je naglasio da je Zvezdin cilj da odbrani titule u Jadranskoj ligi i Superligi, Čović je rekao da bi voleo da ekipa uzme evrotitulu na eventualnom završnom turniru 2018. godine.  

- Svaki normalan čovek bi to želeo. Međutim, pravo da kažem, više se trudim da u Crvenoj zvezdi potsavim sistem koji će trajati i kada ja ne budem u klubu. Mada, ja ću uvek biti uz Zvezdu. Ipak, dobar i održiv sistem je najveći kapital jednog kluba, a napraviti tako nešto uopšte nije lako.

Predsednik Crvene zvezde osvrnuo se na kuloarske priče da bi Marko Tejić mogao da bude novi "preletač" i Zvezdin dres zameni Partizanovim. 

- To znači da Partizan ima mnogo para", poručio je kratko za beogradske medije, jasno aludirajući na ugovor koji vezuje Tejića i Crvenu zvezdu sledeće sezone.

2024 © - Vesti online