Sreda 20.04.2016.
14:22
Vestionline

Počuča se nagodio sa Tužilaštvom: Za ratovanje u Donbasu uslovna kazna

youtube.com
Priznao krivicu: Radomir Počuča

Počuča je novinarima ispred Palate pravde rekao da je sporazumno priznao krivicu za kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine, što je Tanjugu potvrdila portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Međutim, sporazum između tužilaštva i okrivljenog treba da potvrdi sud, a u ovom slučaju presuda nije još doneta, rekla je Tanjugu portparol Višeg suda Tanja Koljenšić.

Dopune Krivičnog zakonika koje su usvojene 2014. godine, predviđaju kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji ucestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju gradane Srbije da to čine.

Suđenje Počuči u Višem sudu u Beogradu, zbog optužbi da je pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka ugrozio sigurnost "Žena u crnom", biće nastavljeno 19. maja.

Počuča se prvi put pojavio pred sudom nakon povratka iz Ukrajine, gde se borio kao dobrovoljac na strani proruskih trupa.

On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo odlukom suda pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

2024 © - Vesti online