Utorak 19.04.2016.
19:22
Vestionline

Infantino: FSS i ja delimo istu viziju

Reuters
Đani Infantino

- Mnogo mi je značila podrška koju sam dobio od Fudbalskog saveza Srbije jer sam od samog starta bio u prilici da uvidim da delimo istu viziju i snažnu posvećenost sportu koji volimo. Zbog toga bih još jednom želeo da se zahvalim FS Srbije i Tomislavu Karadžiću ali i da istaknem da sam kao predsednik FIFA potpuno privržen saradnji i radu sa svih 209 članica FIFA - istakao je Infantino.

On je potom pohvalno govorio o Sportskom centru u Staroj Pazovi.

- Sportski centar svojim kapacitetima omogućava srpskom fudbalu razvoj na svim nivoima. Razvoj fudbala je za FIFA primarna misija, glavni cilj svakog od članova organizacije. Upravo iz tog razloga je važno da takvi objekti budu sagrađeni, posebno za mlade igrače. Što se tiče organizacije u FS Srbije, dok sam bio u UEFA mogao sam lično da se uverim koliko je efikasna – rekao je predsednik FIFA.

Infantino se osvrnuo I na uspeh reprezentacije do 20 godina, koja je prošle sezone podigla pehar na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

- Osvajanje titule prvaka sveta u fudbalu, u bilo kojoj kategoriji, može se ostvariti jedino uz naporan rad. Trijumf Srbije na Novom Zelandu rezultat je sjajnog rada FS Srbije sa mlađim selekcijama i ja čestitam svima koji su u tome učestvovali. To je vrlo ohrabrujuće i obećavajuće za budućnost srpskog fudbala. Željno isčekujem da igrače iz te selekcije vidim u seniorskom fudbalu“ rekao je Infantino i nadovezao se na priču o izgradnji nacionalnog stadiona – zaključio je Infantino.

2024 © - Vesti online