Utorak 19.04.2016.
15:22
Tanjug

Nikolić: Rekordi veliki podstrek, hvala svim učesnicima

Tanjug
 

Ovogodišnji Beogradski maraton imao je rekordan broj od 5.840 učesnika u maratonu i polumaratonu, kao i 20.000 u "Trci zadovoljstva".

- Izuzetno smo zadovoljni što su ocene ovogodišnjeg 29. Beogradskog maratona ovakve i da smo snagom zajedništva učesnika, sponzora, gradskih službi, državnih institucija, volontera i predstavnika medija ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona i pozitivan medijski prodor u svet - rekao je Nikolić.

On je izrazio veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji događaja i pravljenju lepe slike iz Beograda.

- Posebno mesto u ovogodišnjem Beogradskom maratonu, zasluženo zauzima Havijer Sotomajor, čovek koji je u sportskoj karijeri pomerao granice ljudskih mogućnosti i koji je tokom kratkog boravka na najbolji način promovisao Beogradski maraton, Beograd i Srbiju - naglasio je Nikolić.

Prema njegovim rečima cilj je da se nađu mogućnosti za dalja unapređenja maratona.

- Svesni smo da su ovakve ocene velika obaveza, ali daju dodatni podstrek da nastavimo sa predanim radom. Potencijali Beogradskog maratona su veliki i verujemo da ćemo u saradnji sa našim partnerima istrajati na putu dobre organizacije Beogradskog maratona i promocije Beograda i Srbije - poručio je Nikolić.

2024 © - Vesti online