Četvrtak 21.04.2016.
00:30
Vestionline

VIDEO: Gledajte u realnom vremenu kako Titanik tone!

printscreen
Za one koji vole legendu o Titaniku

O putničkom brodu RMS Titanik verovatno ste već puno čitali. Možda ste pogledali i neki dokumentarni film, a možda i onaj igrani reditelja Džejmsa Kamerona, u kom su fantastične uloge odigrali Leonardo Di Kaprio i Kejt Vinslet.

Međutim, ovako nešto sigurno još niste imali priliku da vidite, vrhunsku animaciju u kojoj je u stvarnom vremenu prikazano potonuće tog broda.

Drugim rečima, tri talentovana mladića - Tomas Linski, Metju De Vinkeler i Kajl Hudak - prikazali su u dva sata i i 41 minut sve što se dešavalo u noći 14. aprila 1912., od pojave kobnog ledenog brega pa sve do kadra kada je i poslednji deo broda nestao ispod površine mora.

U animaciji ćete povremeno moći i da vidite kako je izgledala unutrašnjost, ali čuti i jezive zvukove u trenucima dok je div dugačak 269 metara i širok 28 metara nestajao.
Podsetimo, Titanik je krenuo iz britanske luke Sautampton na svoje prvo prekookeansko putovanje prema Njujorku, a u nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika, kapetan Edvard Džon Smit namerno je krenuo kraćim kursom, severnijim od propisanog.

Titanik se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, a od 2.223 putnika i članova posade, preživelo ih je samo 706. Poginulo je 1.360 muškaraca i 157 žena i dece.

2022 © - Vesti online