Utorak 19.04.2016.
11:58
Vestionline

Indija: Otkrivena "farma beba", prodavane za 1.500 dolara

pixabay.com
Horor: Od nezakonite prodaje beba napravili pravi biznis (Foto: Ilustracija)

- Tri bebe su prodate parovima koji nemaju dece u saveznim državama Utar Pradeš i Čartisgar - rekao je jedan bezbednosni zvaničnik za "Tajms Indija".

Dve bebe su do sada spasene, a pet ljudi je uhapšeno, među kojima su i direktor bolnice i menadžer koji je zaposlio bandu da traže devojke sa neželjenim trudnoćama.

- Kada devojci ili njenim roditeljima predlože prestanak trudnoće doktori u bolnici ih uvere da će porođaj biti bezbedan i tajan. Kada se beba rodi i majku puste iz bolnice, bolnički zvaničnici odmah počnu lov za pogodnim parovima koji bi kupili bebu - navode iz policije.

Policija trenutno traži ostalu decu prodatu u toj bolnici.

Inače, Indija ima dugu istoriju problema sa lošim stanjem ženskih prava. Trgovina ljudima, nasilje nad ženama i silovanja česta su pojava u zemlji u kojoj žene čine 48,3 procenta populacije, navodi "Raša tudej".

Tako je 2012. godine nekoliko hiljada demonstranata izašlo na ulice Nju Delhija tražeći od policije da zaštiti žene nakon što je devojka Joti Sing preminula pošto su je šestorica muškaraca silovali u autobusu. UN ističe da dve od tri žene trpe seksualno uzmeniravanje u Nju Delhiju.

2024 © - Vesti online