Utorak 19.04.2016.
09:25
Vestionline

"Nije Rusija na pragu NATO-a, već NATO na pragu Rusije"

Reuters
NATO Alijansa konstantno povećava broj vojnika duž zapadnih granica Rusije

- Rukovodstvo NATO-a došlo je do apsurda u svojim izjavama: govore da se Rusija nalazi na pragu NATO-a, kao da smo se mi približili njima, a ne oni nama - rekao je Antonov u intervjuu za RT.

Antonov je izrazio žaljenje što je sve dobro što su zemlje NATO-a sa trudom odradile u vojnoj oblasti, uključujući i borbu sa terorizmom, danas odbačeno i zaboravljeno.

On je skrenuo pažnju na to da inicijator sukoba nije Moskva, povećavanje vojnog potencijala dešava se duž zapadnih granica Rusije.

- Hoću da kažem da mi sve to vidimo, primećujemo i primenjujemo odgovarajuće vojno-tehničke mere. Ali hteo bih da naglasim da smo mi protiv trke u naoružanju, bez obzira kako je ko nazivao. Rusija nije protivnik normalizacije odnosa sa državama NATO-a i evropskim državama u vojnoj oblasti - izjavio je Antonov.

U Briselu će se 20. aprila održati samit Rusija-NATO na nivou ambasadora. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg smatra da su male šanse da se uspostave normalni odnosi sa Moskvom, koji su prekinuti zbog događaja u Ukrajini.
 

2024 © - Vesti online