Ponedeljak 18.04.2016.
17:16 >> 18:54h
Vestionline

Jerusalim: Eksplozija autobusa, nema mrtvih

- Bila je mala, ali je definitivno bila bomba - rekla je Barkatova portparolka Brači Sprung, prenose svetske agencije.

U Jerusalimu je danas došlo do eksplozije u jednom autobusu, za koju policija prvo navela da postoji mogućnost da je delo ekstremista ili posledica požara koji je izbio iz drugih razloga.

Neki svedoci tvrde da je u eksploziji oštećen i drugi autobus, a jedan od očevidaca je tvrdio da je prvi autobus "kompletno spaljen".

Portparolka izraelske policije je prvobitno rekla da postoje indicije da je reč o ekstremističkom napadu, ali je policija nešto kasnije saopštila da postoji mogućnost da je do eksplozije došlo kada se zapalio jedan prazan autobus, pri čemu je vatra zahvatila još jedan autobus, u kojem su se nalazili putnici, navode agencije.

Televizijski snimci pokazali su dim kako izlazi iz dva izgorela autobusa, od kojih se jedan očigledno zapalio u dodiru sa drugim, u četvrti Dereš Hebron, u jugozapadnom delu Jerusalima u blizini granice sa Zapadnom obalom.

Napadi bombaša-samoubica na izraelske autobuse bili su česti tokom palestinske pobune u periodu od 2000. do 2005. godine, ali su se od tada proredili, podseća britanska agencija.

Fotografije i video snimci na društvenim mrežama prikazuju gust dim koji se diže iz autobusa, dok je staklo rasuto po putu.

2024 © - Vesti online