Ponedeljak 18.04.2016.
16:36
Vestionline

FOTO: Evo šta je Vučić tvitovao čim je Železara postala kineska

Ugovor su u Železari Smederevo potpisali ministar privrede Željko Sertić i predsednik kompanije Hestil Ju Jong, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića i ministara.

Investicija Hestila u Železaru biće najmanje 300 miliona evra i biće zadržano svih oko 5.000 radnika. 

Vlada Srbije je prihvatila 5. aprila ponudu kineske kompanije Hestil za kupovinu Železare Smederevo, koja je jedina na tenderu dala obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra. 

Vučić: Nismo odustali, izborili smo se

Premijer Vučić rekao je danas posle potpisivanja ugovora, da je danas važan i veliki dan za sve nas, a najviše za radnike smedereske železare.

- Ovo je veliki dan za vas radnike smederevske Železare i zaslužili ste takav dan posle mnogo godina neizvesnosti, neprospavanih noći i razmišljanja hoćete li moći da prehranite svoje porodice - rekao je premijer.

- Kada smo ušli u vladu, svi su želeli samo da se ratosiljamo radnika, otplatimo otpremnine i završimo sa Železarom. Ali, kada sam prvi put došao ovde i video pogled radnika koji je govorio da nešto treba da se uradi, shvatio sam da je važno da se borimo i da ne odustajemo. Borili smo se i uspeli u tome. Priča o Železari je priča o neodustajanju - poručio je Vučić i glavne zasluge pripisao radnicima.

Takođe je ispričao i da je "veliki lider" jedne, kako je rekao, velike evropske zemlje tražio da Kinezi preuzmu njihovu železaru, ali da su mu "naši kineski prijatelji rekli: Srbija je priroitet, idemo u Smederevo".

- Zato, hvala rukovdostvu Kine - dodao je.

Ju Jong: Neće biti otpuštanja

Predsednik kineske kompanije Ju Jong rekao je danas na ceremoniji da će posla biti za sve zaposlene u Železari Smederevo, a osim toga kompanija planira i nove investicije.

Jong je poručio danas da je plan te kompanije da srpska čeličana bude najkonkurentnija u Evropi.

- Sigurni smo da ćemo Železaru Smederevo izgraditi u moderan kompleks, sa unapređenom tehnologijom, opremom, podignutim nivoom zaštite životne srdine i dobrim uslovima za rad, a sve sa ciljem da Železara Smederevo bude najkonkurentnija u Evropi - istakao je Jong.

2024 © - Vesti online