Nedelja 17.04.2016.
15:22
Blic rs, Vestionline

Pilot izgoreo u pokušaju da čestita rođendan

Reuters
Umesto srećnog rođendana tragedija (Foto: Ilustracija)=

Petrović je tokom leta izgubio je kontrolu nad svojim "pajperom" i nije uspeo da bezbedno prizemi letelicu.

Avion Zorana Petrovića Petrike srušio se  u subotu oko 16 sati u rejonu Srebrnog jezera kod mesta Ramski rit, a telo pilota je nakon pada izgorelo.

Niko za sada ne zna ni odakle je, ni kada avion uzleteo, a okolnosti tragedije se utvrđuju.

Glavni istražitelj Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda Nebojša Petrović rekao je za list "Blic" da će istragu dodatno otežati to što let nije bio najavljen u Kontroli leta.

- Istražićemo sa kog aerodroma je avion uzleteo, kao i da li se ceo let odvijao odjednom ili su postojala privremena sletanja - ističe Petrović.

Kako objašnjava istražitelj, prvi uviđaj pokazuje da se radi o očigledno niskom letu, ali se za sada ne zna zašto je pilot leteo tako nisko.

- Dežurni tim glavnih istraživača je na licu mesta obavio uviđaj, konstatovao stanje, uzeo sve informacije vezane za organizaciju leta, vremenske uslove i stanje pilota. U naredna dva, tri dana biće urađena šira ekspertiza udesa i izaći će preliminarni izveštaj sa informacijama o vremenu, mestu i verovatnom uzroku nesreće - kaže za "Blic" Petar Vojinović, urednik portala "Tango siks" posvećenog avio saobraćaju.

Kako on navodi, tim eksperata će anlizirati olupinu, istoriju pilota, tehničku istoriju letelice, dok će se u isto vreme obaviti i obdukcija.

- To istraživanje bi trebalo da traje sedam, osam meseci, kako bi se napravio konačan izveštaj o uzrocima nesreće, koji ne implicira krivičnu odgovornost - ističe Vojinović.

U kafiću "Šansa" u Požarevcu čiji je Petrović vlasnik sinoć su potvrdili da je on nastradao u nesreći, ali nisu želeli da govore o detaljima.

2024 © - Vesti online