Subota 16.04.2016.
09:00
Ž. Mutavdžić - Vestionline

Bojkot! Neću da me lažu, ne dam im svoj glas!

Tanjug
Rastrčao se da otvara sve i svašta: Aleksandar Vučič, premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke

Neću da me lažu, mažu, kako ovi iz vlasti, tako i iz opozicije. Koje opozicije? Bojkot je moj otpor trulom političkom sistemu, gde je opet u modi kult ličnosti, opet tražimo Mesija ili Domanovićevog "vođu". Umesto da izgradimo institucije, mi uvek moramo da izaberemo jednog da se o svemu pita, da odlučuje o svemu i svačemu. Pogađate - Vučić!

Kada treba Nenad Pavlović da se leči od teške bolesti, institucije kažu: Nema para, skupo je lečenje. A onda "vrhovni vođa" kaže: Naći ćemo rešenje. I zaista, hrabri momak sa Novog Beograda počeo je lečenje koje košta nekoliko stotina hiljada evra godišnje. A Vučić u narodu opet "pokupi kajmak". 

Da vidimo šta imamo u ponudi za ove izbore!

Tanjug
Izmislio vazduplohov, svemirske godine, naslovno pravo...

SNS - Iz gore navedenog, jasno je da svoj glas neću da poklonim onima za koje sam glasao na prošlim izborima. Onih "žutih" mi je bilo preko glave, pa ajde da glasam za "nove", "taze" naprednjake. To je bila moja ideja vodilja tada. Posle dve godine, jasno je da sam pogrešio. Pa, ovi su najgori dosad, mnogo puta pomislim gledajući "vazduplohove" ili "Nebojšu iz Beograda". O "Vulinima" da i ne govorim.

O vođi - majstor demagogije i patetike. Kada smanji penzije za 10 odsto zahvaljuje se penzionerima na razumevanju, kao da ih je neko pitao. Ali, kada im posle nekoliko meseci poveća za 1%, a novinar ga pita: Pa, to je samo 250-300 dinara povećanja. A naš premijer će: "Zar je to malo"? Nešto kasnije, kada pogazi reč da neće da vraća pretplatu za RTS, onda naš premijer ovako velI: "150 dinara, to vam je manje od paklice cigareta"! Kada daje - puno je, kada uzima - malo je!

SPS - Socijalisti su najduže na vlasti. Osim onih par godina posle 5. oktobra, "crveni" su uvek bili tu negde. Ivica Dačić, kao vešt političar, SPS je postavio da bude "tas na vagi" suprostavljenih opcija. Savetuje glasače da podrže Tadića, pa kad Toma pobedi onda se okrene "naprednjačkom jatu". Sada, kada je SNS narasla kao kvasac na 50 odsto, nema tog ucenjivačkog kapaciteta, pa socijalisti zavise od milostinje Vučića. Neki se "koprcaju", ali tu je šef Ivica ("tvorac" čuvenog hita Miljacka) da podvikne Ružiću, Mrki... Voleo bih SPS da vidim malo u opoziciji, a Bajatovića na birou rada.

Tanjug
Prazna demagogija: Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke

DS - Nekada stranka intelektualne elite Srbije: profesora, akademika, književnika, sada je spala na Pajtića i kompaniju. Kad vidim veselu družinu Dragana "Pašnjaka prve klase" Šutanovca, Balšu "Maldive" Božovića, jasno mi je da im se crno piše, da će teško i "celzijus" da pređu, što bi rekao Šojić. A da, tu je i Živković? Koji Živković? On nije iz DS-a.

LDP/SDS/LSDV  - Vesela družina Čede, Borisa i "drekavca" iz Novog Sada mi deluje kao povratak na scenu aveta prošlosti. Pogotovo mi je Tadić, kao bivši predsednik Srbije, totalno zalutao na ove izbore. Osam godina je imao sve u svojim rukama, a šta je uradio? NIŠTA!

DVERI/DSS - Simpatična družina desničara i evro skeptika. OK! Desne stranke svuda napreduju, u naletu su, ali ovi naši desničari su samo protiv: Neće u NATO (što mi je u redu), Evropsku uniju, proterali bi MMF, strane investitore. A šta je njihov plan, program ako dođu na vlast, osim demogagoških fraza i poštapalica, nisam još čuo.

printscreen
Vratio se pobednički iz Haga: Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke

SRS - Moram da priznam da navijam da radikali i Vojislav Šešelj uđu u Skupštinu. Bar bi prenosi sednica bili zanimljiviji. Ali, 'ajte, molim vas, da zamislite radikale na vlasti? Recimo, Šešelja za premijera, Vjericu Radetu za ministra policije. Ne ide...

DOSTA JE BILO - Pokret Saše Radulovića deluje kao nova snaga, ali još me nisu ubedili da mogu da im dam glas. Nekako mi je sve to na rečima prijemčivo, ali se bojim da je njihov plan, pogotovo o departizaciji, osuđen na propast. Osim nekadašnjeg ministra privrede i profesora FPN-a Dušana Pavlovića, ne znam ni ko su ljudi koje stoje iza ovog pokreta.

LEVICA SRBIJE - I na kraju, Borko, nekada Borislav Stefanović. Mladić koji je svirao u bendu "Generacije bez budućnosti" sada hoće da postane "političar sa budućnošću". On je za mene već pobednik izbora. Čovek je promenio ime zbog politike. Što bi kolega rekao: U ustima gorko, ime mu je Borko. Šta sve neće da uradi za jedan, dva odsto podrške?

Neću ni da crtam "čiča Gliše" na listiću, moj odgovor je - BOJKOT!

2024 © - Vesti online