Petak 15.04.2016.
17:59
Vestionline

Šešelj poručio: Braćo Rusi, dajte S-500 za odbranu srpskog i ruskog neba!

Tanjug
U Rusiji je spas: Vojislav Šešelj

- Moj plan je da ono što nam je neophodno dobijamo besplatno ulaskom u novi savez sa Rusijom koji formira Rusija i u kome su Kazahstan, Jermenija i još neke prijateljske države - rekao je Šešelj na predizbornom mitingu u Kraljevu.

On je naveo da srpski radikali žele punopravno članstvo u tom savezu, što bi bilo na obostranu korist.

- Reći ćemo im da mi nećemo rakete S-300 i S-400, već - braćo Rusi, otvorite baze u Srbiji i rasporedite nekoliko raketnih sistema S-500, pa ćete braneći srpsko, braniti i rusko nebo - rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, formiranje ruskih baza u Srbiji, imalo bi i ekonomsku opravdanost, jer bi ruski oficiri sa porodicama ovde trošli svoje pare, kao što su američki posle Drugog svetskog rata.

- Oni bi ovde došli sa porodicama, dizale bi se kuće i stanovi za njih, trošili bi svoje plate ovde i to je ekonomski učinak. Od toga je živela Nemačka u prvom periodu posle Drugog svetskog rata - zaključio je Šešelj.

Predsednik radikala je kazao da je Srbija pred opasnostima, navodeći da se "Hrvati do zuba naoružavaju".

- Ko zna šta sutra može da se desi ponovo na Kosovu i Metohiji, Hrvati se do zuba naoružavaju, Amerikanci im poklanjaju lansirne rampe za rekete zemlja-zemlja dometa 300 kilometara, budzašto prodaju vojne helikoptere i ko zna šta još - rekao je Šešelj.

Lider radikala je naveo da je poseta potpredsednika ruske vlade Dmitrija Rogozina sedištu SRS mimo državnog protokola bio najveći šamar naprednjačkom režimu.

- Tu je poslata poruka: sa njima moramo da sarađujemo, jer su na vlasti, a naše simpatije, naše srce, na strani su sprskih radikala - kazao je Šešelj.

Vojislav Šešelj je u Kraljevu ocenio da je SRS postala snažana stranka, koja će posle izbora bitno promeniti život na bolje u Srbiji.

2024 © - Vesti online