Petak 15.04.2016.
17:00
Tanjug, Vestionline

Krim protiv Rusije?

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predsednik Fudbalske federacije Krima Juri Vetoha izjavio je da, Ostrvo koje se pripojilo Rusiji, želi da u maju odigra prijateljski meč sa Rusijom. 

- Glavna stvar je da to ne nanese nikome štetu. Stvari nisu baš lake, ali nadam se da će biti bolje. Borimo se samo za jednu stvar, a to je da nađemo rivala na terenu. Naše stanje je da se plašimo svakog - rekao je Vetoha za rusku agenciju Tas.

Vetoha dodaje da postoji i želja da se odigra prijateljska utakmica sa Abhazijom, teritorijom kao ima sličan status kao Krim, ali kod Gruzije. Ideja o mogućem stvaranju reprezentacije Krima mogla bi da izazove bes u Moskvi jer je Krim deo Rusije.

- Znam da žele da igraju sa Abhazijom, ali kako da Krilm bude na suprotnoj strani protiv Rusije? To je političko pitanje i nismo spremni o tome da diskutujemo - rekao je potpredsednik FS Rusije Nikita Simonjan.

S druge strane, Ukrajina, koja sa zemljama Zapada nije priznala odvajanje Krima, formiranje nove reprezentacije vidi kao kršenje međunarodnog prava, dok se očekuje i stav FIFA.

2024 © - Vesti online