Petak 15.04.2016.
14:05
Tanjug

Tomić pred Derbi: Uvek na pobedu!

partizan.rs
Ivan Tomić i Saša Ilić na prethodnom Derbiju

Brašanac: Dosta golova i naš trijumf 

Fudbaler Partizana Darko Brašanac još jednom je ponovio koliko je derbi značajna utakmica.

- Nadam se da će biti zanimljiva, sa dosta golova i da ćemo da pobedimo. Nadam se i sjajnom ambijentu na tribinama - rekao je Brašanac.

- Prva utakmica plej-ofa, zbog bodovne situacije, nema neki veliki značaj što se tiče Zvezde, ali što se tiče nas je veoma bitna jer želimo da nastavimo pobednički niz i da ostanemo na drugom mestu na tabeli. Protiv koga god da igramo, Partizan uvek ide na pobedu. Nadam se dobroj i fer utakmici i da će svi prisutni uživati o izvanrednoj fudbalskoj predstavi - rekao je Tomić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je naglasio, da za razliku od prethodnog derbija, njegova ekipa u sutrašnju utakmicu ulazi sa mnogo većim samopuzdanjem.

- Prošlo je mesec i po dana, od tada smo odigrali šest-sedam utakmica i imali veliki broj treniniga. Trudimo se iz nedelje u nedelju da uradimo sve ono što uvežbavamo. Nivo samopuzdanja je na neuporedivo višem nivou, jer smo u taj derbi ušli posle poraza od OFK Beograda, a sada stižemo sa serijom pobeda i imamo razlog da verujemo u sebe - rekao je strateg crno-belih.

Tomić je dodao da je za njegovu ekipu najvažnije da odigra bez pritiska i ponovio da je još neizvesno da li će Valeri Božinov moći da zaigra zbog povrede.

- Momci sjajno treniraju, ne želim da im namecehem pritisak, već samo da prenesu ono sa treninga na teren. U planu je da Božinov trenira danas, ali da li to znači da će biti spreman da nastupi? Na osnovu svih pregleda mislim da ne, eventualno možda da uđe sa klupe. Imamo problem na poziciji napadača, Vlahović je dobio udarac, Fofana trenira, ali je na početak priprema došao sa procentom masti koji je bio neprihvatljiv i to je razlog zato što ima malu minutažu - zaključio je Tomić.

Mihajlović: Za ovo se živi

Mladi fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović, koji je u prethodnom Derbiju bio nerešiva enigma za Zvezdinu odbranu, istakao je da mu se ostvario dečački san.

- Da mi je neko pre šest meseci rekao da ću za manje od mesec dana odigrati dva Derbija, ne bih mu verovao. Ništa nije nemoguće i moji dečački snovi se ostvaruju. Imamo veliki motiv, bez obzira na razliku na tabeli. Za ovo se živi - rekao je Mihajlović.

 Večiti derbi, 151. po redu, igra se sutra od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

2024 © - Vesti online