Petak 15.04.2016.
10:10
Vestionline

Đuka "plaši" narod: Strane službe obaraju izbore!

Tanjug
Đukanović u ulozi baba Vange

- Ono što upada u oči je ogroman broj potpisa i to što je učinjeno od strane više prijavljenih lista. To može da ukaže da je određeni centar moći fabrikovao određene liste i na ovaj način pokušao da ih ugura na izborni listić po sistemu ako prođe, prođe. Najmanje dva razloga je imao za tako nešto, od toga da delegitimizuje izborni proces i stvori papazjaniju, do činjenice da ako izborni rezultati ne budu po volji da se pređe na plan B, a to je osporavanje i obaranje izbora - napisao je on u svom blogu.

Đukanović je dodao da je to izgledan scenario koji može da nas uvede u duboku političku krizu.

- Što je očigledno i cilj određenim stranim službama i pojedinim strukturama u Srbiji - tvrdi Đukanović i navodi i da je "jasno kao dan" da većina opozicije deluje krajnje indiferentno prema samim izborima.

- Ne bih da budem baba Vanga, ali čini mi se da će opozicija u najvećem delu na dan izbora raditi na bojkotu, jer im je cilj da izlaznost bude nikad manja. Time imaju dodatni argument da istaknu kako izbori nemaju legitimitet, a dodatno će uz priču o falsifikovanim potpisima iznositi i argument o nelegalnosti izbornog procesa - zaključuje Đukanović.

2024 © - Vesti online