Četvrtak 14.04.2016.
17:15
Ž. Mutavdžić - Vestionline

Đoković je, ipak, od krvi i mesa!

Tanjug/AP
Niko nije nepobediv, čak ni Novak Đoković

Neuspeh u Kneževini samo je potvrdio da je Nole od krvi i mesa. Jedina istina je da nas je, prosto, sve razmazio. Na njegove pobede, titule, rekorde, mislimo da su normalna stvar, a ne da je mnogo truda i odricanja bilo za to potrebno. Ne osvajaju se Grend slem krune i Mastersi tako što se Srbin samo pojavi na terenu, a ostali podignu "belu zastavicu". I drugi teniseri vredno rade, bore se, natapaju majice znojem...

Kao pravi gospodin i sportsmen, naš as je posle meča priznao da je rival bio bolji, bez alibija...

Potreban mi je odmor, fizički i mentalno - rekao je Novak.

Tenis je takav sport, da nema mnogo razloga ni za radost ni za tugu. Našeg asa tek očekuju pakleni meseci. Rolan Garos, Vimbldon, četvrtfinale Dejvis kupa, Olimpijske igre u Riju. Treba skupiti snage za to. Prošle godine osvajio je oba Mastersa na šljaci na kojima je igrao - Monte Karlo i Rim, ali je izostao onaj najveći - Rolan Garos.

Možda se kolo sreće okrene ove godine i konačno početkom juna Srbin podigne i taj jedini pehar sa Grend slema koji mu nedostaje. A kako bi tek Srbiju obradovao kada bi se iz Rija vratio sa zlatom. Doček ispred Skupštine i stotine hiljada razdraganih navijača je zagarantovan.

Nema sumnje da će Đoković iz ovoga da izađe jači, bolji, spremniji...Ko ne ume da gubi, neće znati ni da pobeđuje. Neće proći mnogo vremena, možda već od Madrida, kada ćemo opet o Novaku da pišemo hvalospeve. 

2024 © - Vesti online