Četvrtak 14.04.2016.
15:28
Vestionline

Hrvatski pravaši tuže Tita jer je bio masovni ubica?

wikipedia.org
Desničari se okomili na oca svih naroda i narodnosti: Josip Broz Tito

- Došli smo da pošaljemo poruku Pupovcu i pitamo ga zašto ćuti o četniku Šešelju, odnosno zašto se nije oglasio u vezi oslobađajuće presude tom zločincu - rekao je predsednik te vanparlamentarne stranke Dražen Keleminec novinarima ispred zgrade Sabora na Markovom trgu.

Predstavnici te desničarske stranke, poznate po proustaškim stavovima i veličanju takozvane Nezavisne Države Hrvatske, ispred ulaza u Sabor razvili su transparent sa slikom Milorada Pupovca iznad koje je pisalo: "Zašto ćutiš o četniku Šešelju". 

Na na jednom od transparenata bile su istaknute uvredljive poruke Srpskom narodnom veću koji vodi Pupovac. 

Poslanicima su delili letke u kojima se objašnjava zašto su podneli tužbu protiv Tita. Tako su, među ostalim, naveli da je Tito bio "masovni ubica nedužnih ljudi bez suda i presude". 

Od vlasti su tražili da osudi "ideologiju jugokomunista" i zabrani javno okupljanje komunista i Jugoslovena 25. maja u Kumrovcu. 

Nedavno je dvadesetak pripadnika A-HSP obučenih u crno paradiralo u centru Zagreba, jer im je policija, za razliku od prošle godine dozvolila postrojavanje "Hrvatskih domoljubnih snaga".

Tada se na Trgu bana Josipa Jelačića istovremeno okupilo i pedesetak pripadnika Radničkog fronta koji su nosili transparante "Ujedinjeni protiv fašizma" i "Protiv ustaštva-fašizma", a kordon policije razdvajao učesnike dva skupa.

2024 © - Vesti online