Četvrtak 14.04.2016.
04:15
Z. M. - Vesti

Policajac izbegao metak Srbina

Screensoth (Youtube)
Mesto obračuna: Tržni centar ScS

Drama u najvećem austrijskom tržnom centru ScS u Vesendorfu odigrala se u petak. Bila je to borba na život i smrt lopova i policajca. Neposredno pred zatvaranje ispred ulaza broj četiri šoping centra radnik obezbeđenja primetio je lopova i odmah pozvao policiju. Kada je policajac sa kolegom zaustavio Stepu Stepanovića, on je odmah nasrnuo na njih i počelo je rvanje. Tokom borbe Stepa S. uspeo je da izvuče iz futrole policajca koji je pao na tlo službeni pištolj i uperi mu cev u glavu.

Na sreću, policajac i njegov kolega uhvatili su za ruku Stepanovića i uspeli da usmere cev u stranu pre nego što je opalio. Metak je završio u asfaltu.

Stepanović je tada bacio pištolj i dao se u beg, saopštila je policija. Jedan od svedoka koji je sa suprugom bio u kupovini rekao je da više nije siguran kod koga je bio pištolj.

- Bio je opšti metež i panika, svi su polegali na zemlju. U trenutku kada sam prišao da pomognem prolomio se pucanj - ispričao je očevidac.

Policija je brzo uspela da identifikuje napadača koji se sumnjiči za pokušaj ubistva, uako se on ilegalno nalazi u Austriji. Istražitelji su saopštili da je Stepanović "imao nameru da ubije policajca", što je potvrdilo i nekoliko svedoka. Policija moli sve koji imaju bilo kakve informacije o napadaču da se jave na telefon 059133-30-3333.

2024 © - Vesti online