Subota 29.05.2010.
10:15
Vestionline

Dolazimo u Beograd, ali bez uslovljavanja

Tihić je naglasio da je važno da predsjednici regiona sjede i razgovaraju, kao i da su ti susreti bitni i ako ne dovedu do nekih konkretnih rezultata, jer će "raskraviti" atmosferu, a neka otvorena pitanja koja postoje u regionu biće razjašnjena.

On je podsetio da je u Beogradu bio i kao član Predsjedništva, i predsednik stranke i predsedavajući Doma naroda BiH, i izrazio je nadu da će i sledećeg meseca posetiti Beograd, jer sa predsednikom Srbije Borisem Tadićem ima dogovoren susret ranije, posle čega će otići u Novi Pazar.

Na skupu u Sarajevu neće biti potpisivani sporazumi, ali je dobro da svi sednu zajedno i razgovaraju: Sulejman Tihić

Tihić je za "Glas Srpske" rekao da ne očekuje da će na skupu u Sarajevu, 2. juna, na kojem će učestvovati predsednici Srbije i Hrvatske, biti potpisani neki sporazumi ili donesene odluke, ali je dobro da se svi sastaju i na jednom mestu razgovaraju.

Komentarišući izjave nekih predstavnika međunarodne zajednice, koji su rekli da političari iz BiH ne treba previše da očekuju od skupa "EU - zapadni Balkan", Tihić je rekao da je od rušenja aprilskog paketa u BiH srušen duh dijaloga, dogovora i kompromisa.

"U BiH se očito formirala jedna generacija političara koja očekuje da će im probleme rešavati EU ili SAD, odnosno Brisel i Vašington. S druge strane, i veliki deo javnosti očekuje da će nam neko drugi rešavati probleme. Nama će pomoći i SAD i EU, ali samo pomoći. Mi moramo da radimo svoj posao i oni to za nas neće raditi", naglasio je Tihić.

2024 © - Vesti online