Sreda 13.04.2016.
15:36
Vestionline

Orban pohvalio Vučića: Srbiji ranije ni paru ne bi dali, a sada...

Tanjug
Srpski i mađarski premijeri u Subotici: Viktor Orban i Aleksandar Vučić

- Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, jer je država bila "oborena na zemlju", ali je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama, zahvaljujući dobrom rukovodstvu, uspešnoj i hrabroj politici - izjavio je Orban posle obilaska novog pogona mađarske kompanije "Masterplast" u Subotici sa premijrom Aleksandrom Vučićem.

On je čestitao Vučiću što je Srbiju učinio uspešnom zemljom i dobrim susedom Mađarske.

Izađite na izbore

Orban je pozvao Mađare koji žive u Srbiji da izađu na izbore i da učestvuju u donošenju odluka, jer je važno da imaju jake zastupnike njihovih interesa u Beogradu i u parlamentu. Orban je rekao da Mađari "imaju jednu staru želju" da Srbija što pre postane članica EU, jer je to, naveo je, u interesu svih građana Srbije, Mađara koji žive u Srbiji, ali bi bilo dobro i za Mađarsku i za EU.

Orban je rekao da to što su odnosi Mađarske i Srbije dobri nije došlo samo od sebe, već da je u to trebalo uložiti mnogo rada i truda od strane Mađara koji žive u Vojvodini, ali i opredeljenost Vlade Srbije.

- Ako ne budemo uspeli održati dobru saradnju, ako vlade u Mađarskoj i Srbiji ne budu smatrale važnim tu saradnju, onda ni ekonomski ni privredni rezultati neće moći da opstanu - rekao je Orban.

Mađarska pravi prijatelj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas Mađarskoj na podršci Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucenjuje Srbiju i ne ograničava i da to Srbija poštuje i ceni.

- Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala Viktore na podršci Srbiji u teškim trenutcima, ne samo u podršci u poplavama, preduzećima, na putu ka EU, jer Mađarska nas ničim ne ucenjuje i ne ograničava i to Srbija poštuje i ceni. Prave prijatelje umemo da zapamtimo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se divno osećao kao domaćin danas u Subotici, kada su se čule srpska i mađarska himna, gde je svako bio ponosan na svoju naciju i gde je znao da nemamo nijedan problem, čak ni skriven.

- Mislim da Mađari to iskreno osećaju. Poštujem Mađare i uvek ćete da imate iste uslove kao Srbi i svi ostali građani Srbije. Ponosan sam i na Srbe koji su odlično razumeli kakva je to politika koju će Srbiju da podigne na pijedastal uspešnih zemalja - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online