Sreda 13.04.2016.
14:56
Vestionline

Šešelj: Otcepiće se Vojvodina, Raška blizu autonomije!

Tanjug
Zaboraviti na EU i okrenuti se Rusiji: Vojislav Šešelj

Predsednik Srpske radikalne stranke je još jednom ponovio da srpski radikali žele da se odreknu puta ka Evropskoj uniji i započnu proces integracije sa Ruskom Federacijom. On je podsetio okupljene pristalice da su u Evropskoj uniji skoncentrisani svi srpski neprijatelji koji su učestvovali u bombardovanju i cepanju srpskih zemalja.

- Države članice Evropske unije odgovorne su za otimanje Republike Srpske Krajine i Kosova i Metohije, odvajanje Republike Makedonije i Crne Gore i okupaciju Republike Srpske. Nastavak procesa evrointegracija dovešće do otcepljenja Vojvodine i uspostavljanja autonomije u Raškoj oblasti - upozorio je Šešelj.

Šešelj je rekao da Srbiji u ekonomskoj sferi odgovara isključivo intenzivna saradnja sa Rusijom, jer sve što se u Srbiji proizvede može se prodati u Rusiji. On je naveo da je neophodno uvesti državne stimulacije za izvoz na rusko tržište i osudio aktuelnu vlast koja, pod pritiskom Evropske unije, nije povećala izvoz u Rusiju nakon što je ta država uvela sankcije zemljama članicama Evropske unije.

Na mitingu, koji je održan u prepunoj sali Kulturnog centra u Jagodini, pored predsednika stranke prof. dr Vojislava Šešelja govorili su i lokalni funkcioneri stranke, doktor Milovan Bojić, general Božidar Delić, predsednik Izvršnog odbora Vjerica Radeta i generalni sekretar stranke Nataša Jovanović.

2024 © - Vesti online