Subota 29.05.2010.
08:19
Tanjug

Srpski vinari među elitom u Beču

Privredna komora Srbije u Beč je dovela 13 proizvođača vina, koji će na 7. Vievinum-u predstaviti svoje proizvode.


Potpredsednik Privredne komore Srbije Stojan Jevtić naglasio je na prijemu delefacije da se trenutno u Austriji nalaze dve srpske reprezentacije fudbalska i vinara, koje su obe velike i obe sa velikim idejama i ambicijama.

Ova reprezentacija vinara je mala, ali obećava, rekao je on dodajući da su zastupljeni mali podrumi sa "velikim znanjem, velikim srcem".


"Doputovali smo sa velikim ambicijama i dobrim vinima", poručio je on.

Jevtić je podsetio da su nekada u Austriji čekali na srpska vina da bi
određivali cene.


Savetnik u ambasadi Srbije u Beču Goran Bradić rekao je da su ove godine u Beč doputovali predstavnici 13 vinarija iz Srbije, a da će iduće godine zasigurno broj biti veći, pošto će ovim biti probijen led. Prema njegovim rečima, postoji dosta prostora u ekonomskoj saradnji Austrije i Srbije za proširenje plasmana srpske robe.


Na bečkom sajmu vina izlaže preko 520 proizvođača, uvoznika i distributera vina iz čitavog sveta. Prema podacima organizatora ove godine će učestvovati 850 gostiju iz 43 zemlje sveta. Sajam u bečkom dvorcu Hofburg održava se svake dve godine, i tada poznavaoci vina imaju prilike da se uvere kvalitet vina iz čitavog sveta.

2024 © - Vesti online