Utorak 12.04.2016.
20:22
Vestionline

VIDEO: Evo šta je Šešelj rekao na Kosovu (a nije bio tamo!)

Promo/SRS
Šešelj na Kosovu

Okupljenima se preko telefona obratio predsednik stranke Vojislav Šešelj, koji je istakao da radikali nikada neće odustati od borbe za slobodu Kosova i Metohije. Nakon skupa, radikali su prošetali ulicama Kosovske Mitrovice a na čelu kolone bio je transparent sa natpisom "Kosovo je Srbija".

Radikali su ranije najavili da će se predsednik stranke, kome su 8. aprila tzv. prištinske vlasti zabranile dolazak na Kosmet, obratiti građanima Kosovske Mitrovice.

Namera radikala bila je da tokom mitinga emituju snimak Šešeljevog obraćanja, međutim, informacija o njegovom obraćanju je izazvala histeriju među Albancima, koji su naredili pojačanu kontrolu administrativne linije i pojačali prisustvo policije u gradu, navodi se u saopštenju SRS-a.

Obraćajući se okupljenima na mitingu, zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović rekao je da je Srpska radikalna stranka jedina politička opcija koja se zalaže za savez sa Rusijom i da je to jedini put vraćanja Kosova i Metohije pod punu kontrolu Srbije.

Šarović je optužio vladajuće stranke da su faktički priznale nezavisnost Kosova i Metohije i da su u potpunosti u službi NATO-a i Evropske unije. On je pozvao okupljene građane da na izborima 24. aprila glasaju za srpske radikale i tako naprave prvi korak ka slobodi Kosova i Metohije.
 

2024 © - Vesti online