Utorak 12.04.2016.
16:16 >> 17:37h
Vestionline

O čemu to nisu razgovarali Kolinda i Vučić?

Tanjug
Susret na marginama Privrednog sajma u Mostaru: Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović

Hina je javila da su se Vučić i Grabar Kitarović sastali na marginama Međunarodnog sajma privrede, te da se razgovaralo o bilateralnim odnosima dveju država. To je potvrdila i sama predsednica posle razgovora. Ona je ocenila da odnosi Srbije i Hrvatske nisu tako napeti kao što se čine:

- Ne bih rekla da su napeti. Postoji retoričko sučeljavanje. Bitno je razumevanje i kako urediti zemlju da ona bude za većinski narod, ali i za manjine da se osećaju sigurno - rekla je predsednica Hrvatske novinarima.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović imao dobar razgovor o srpsko-hrvatskim odnosima i naglasio da veruje da će se dobrosusedski odnosi između dve zemlje razvijati brže i uspešnije u budućnosti.

- Verujem da ćemo dobrosusedske odnose između naših dveju zemalja razvijati brže i uspešnije u budućnosti. Mislim da je takvu nameru iskazala predsednica Grabar Kitarović, kao što sam u ime Vlade Srbije takvu nameru iskazao ja - rekao je Vučić novinarima, nakon razgovora sa hrvatskom predsednicom.

Vučić i Grabar Kitarović razgovarali su na marginama Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

2024 © - Vesti online