Subota 29.05.2010.
04:30
Vestionline

Oskarovci na festivalu "Cinema City"

Film "Tajna u njihovim očima“ predstavlja kombinaciju dve životne ljubavne priče, noir-trilera, zanosne komedije i jasne političke kritike, a gleadocu daje izuzetan osvrt na one dane kad se film još uvek trudio da bude čaroban. Kritičari su ovu složenu i duboku priču ocenili kao do sada najbolje delo nagrađivanog reditelja Kampanele, a sjajni glumci Soledad Viljamil i Rikardo Darin, osvojili su brojne nagrade za uloge ostvarene u ovom filmu.

Priča filma prati bivšeg saveznog agenta Benhamina Espozita koji se, pišući knjigu, vraća na stari slučaj silovanja i ubistva lepe, mlade žene, na kome je radio nekada.

Potraga za ubicom bila je izuzetno teška, a na mestu zločina nije ostalo dokaza, i Espozito je tada bio prepušten svojim instinktima. Njegova nova istraga postaje vijugav put u potrazi opravdanja za sopstveni život i prilika za suočavanje sa ženom u koju je bio zaljubljen.


 

Ratna drama Ketrin Bigelou “Katanac za bol”, ovogodišnji dobitnik šest Oskara, je potresna priča o timu pirotehničara, dobrovoljaca koji rade na jednom od najopasnijih mesta na svetu.

Ovaj napeti pogled na napore jedinice da sačuva mir i opasnosti sa kojom se suočavaju na burnom iračkom ratištu, baziran je na iskustvu novinara i scenariste Marka Boala koji je neko vreme boravio sa specijalnom jedinicom u Iraku.

2024 © - Vesti online