Utorak 12.04.2016.
12:10
Vestionline

Najzad: Kažnjena Nataša Kandić!

commons.wikimedia.org
Kandićki određeno da plati pola miliona dinara

Tom prvostepenom presudom tužbeni zahtev Ljubiše Dikovića, koji je iznosio milion dinara, delimično je usvojen, saopštio je u utorak Fond.

Sud mu je priznao naknadu štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda iznošenjem u javnost netačnih činjeničnih optužbi i vrednosnih sudova koji imaju uvredljivu konotaciju i povređuju ljudsko dostojanstvo. I Fond i Diković imaju pravo da se žale na ovu presudu.

U saopštenju Fonda se navodi da presuda sadrži više kontradiktornih i paradoksalnih zaključaka o osnovanosti navoda iz pomenutog dosijea, odnosno o njihovom uporištu u dokazima.

Diković je tužio Kandićevu zbog povrede časti i ugleda navodima u dokumentu pod nazivom "Dosije Ljubiše Dikovića", koji je objavljen na sajtu Fonda, a u kojem je povezan sa ratnim zločinima u BiH i na Kosmetu.

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je 30. januara da je još u januaru 2012. godine, proverom navoda Fonda, utvrdilo da nije postojao bilo kakav osnov za sumnju da je Diković bio odgovoran za ratne zločine navedene u krivičnoj prijavi Fonda iz 2009. godine.

Nedavno je Fond izneo nove optužbe na račun generala Dikovića prilikom predstavljanja knjige "Dosije Rudnica", a tužilaštvo je zatražilo da mu dostavi kompletnu dokumentaciju koju poseduje o tom slučaju kako bi se proverili navodi. Sredinom novembra 2015. godine tužilaštvo je saopštilo da vodi pretkrivični postupak protiv NN lica povodom masovne grobnice otkrivene na lokaciji Rudnica, kod Raške.

2024 © - Vesti online