Utorak 12.04.2016.
11:29
Vestionline

Dačić: 5. oktobar loš, Milošević spasio Kosovo

Tanjug
Dačić: 5. oktobar doneo beznađe i neizvesnost

Dačić je na predizbornoj konvenciji u Čačku rekao i da su oni koji su izveli 5. oktobar danas verovatno nezadovoljni, a da se možda i kaju.

- Najveće posledice tog 5. oktobra su negativne, to su rasprodata preduzeća, ljudima su ukinuta radna mesta, stvoreno je beznađe za ljude koji sa 50 godina moraju iznova da traže zaposlenje, zemlja je vraćena unazad i ukinuta su ona prava koja smo imali za vreme Tita - rekao je Dačić.

On je naveo da je zahvaljujući Slobodanu Miloševiću stvorena Republika Srpska i doneta Rezolucija 1244 zahvaljući kojoj je, kako je rekao, "opstalo Kosovo".

Ne u EU na štetu odnosa sa Rusijom i Kinom

Dačić je rekao da je Srbiji potrebna Evropska unija da bi se ekonomski razvijala, ali da ne treba da ide u EU na štetu odnosa sa tradicionalnim prijateljima kao što su Rusija i Kina.

- Mi znamo šta je naš strateški cilj, a to je ulazak u EU, ali isto tako znamo da je naš nacionalni i državni interes da sačuvamo odnse sa Rusijom, sa kojom i dalje treba da razvijamo bratske odnose - istakao je lider socijalista.

Pored njega na tribini govorili su još i lideri Jedinstvene Srbije, Zelenih Srbije i Komunističke partije Srbije Dragan Marković Palma, Ivan Karić i Josip Joška Broz.

2024 © - Vesti online