Utorak 12.04.2016.
08:38
Vestionline

Ništa od političke karijere: Privedena Maja Nikolić

twitter.com
Nju nije sramota: Maja Nikolić

Na saslušanje bi zbog istog krivičnog dela, kako "Alo" saznaje, mogao biti pozvan i Nikola Jelikić iz Republikanske stranke.

Nikolićeva je na saslušanju rekla da ne zna ništa o falsifikovanju potpisa, ali je potvrdila da je upoznala lidera Jedinstvene ruske stranke Zorana Marića sa Jelikićem, kod koga je kako je izjavila šef kabineta. Prema njenim rečima, Marić joj je nudio da pristupi njegovoj stranci, ali pošto nije mogao da joj obeća poslaničku funkciju nakon izbora ona to nije mogla da prihvati.

Pevačica je navela da je za Marićeve probleme sa prikupljanjem potpisa čula iz telefonskog razgovora koji je vodio sa nekim dok je sa njom bio na sastanku. Tada mu je ponudila da ga upozna sa Jelikićem koji može da mu pomogne, a sa njima dvojicom nakon toga je bila i na jednom zajedničkom sastanku.

Međutim, kako je rekla, tom prilikom se nije pričalo o falsifikovanju i kupovini potpisa već samo o tehničkim detaljima oko formiranja i predaje poslaničke liste, saznaje "Alo".

Zoran Marić, lider Jedinstvene ruske stranke, saslušan je pre dva dana u policiji zbog falsifikovanja skoro 5.000 potpisa građana za tu listu. On je na saslušanju izjavio da ga je folk pevačica Maja Nikolić spojila sa Nikolom Jelikićem iz Republikanske stranke. Marić je, takođe, kazao da je Jelikiću dao 4.500 evra da mu obezbedi potpise.

Republička izborna komisija je objavila da je Jedinstvena ruska stranka falsifikovala potpise za izbornu listu. Ministarstvo unutrašnjih poslova je utvrdilo da su na 4.834 izjave birača otisci overe napravljeni kompjuterskim štampačem.

Republička izborna komisija je ipak, u skladu sa zakonom mora da predloži toj stranci da ispravi pomenuti nedostatak, iako je reč o krivičnom delu i, kako su članovi RIK-a kazali "velikoj sramoti".

2024 © - Vesti online