Ponedeljak 11.04.2016.
23:15
Blic rs, Vestionline

Iz rijalitija pravo u politiku: Hasan Dudić do pobede?!

Z. K. Munja
Ja sam čovek bez mrlje: Hasan Dudić

Folkera Hasana Duduća kao da je stigla sudbina junaka iz njegove čuvene pesme: ima ozbiljne zdravstvene probleme, ali ipak ne odustaje, pa će se na predstojećim izborima naći na listi kolacije "Romska partija" i "Bunjevci građani Srbije".

- Imao sam kliničku smrt... Ne vidim dobro na jedno oko, čekaju me dve operacije kičme, ali ne odustajem od toga da pomažem manjini u Srbiji. Već šest godina sam član PUPS, a kako nije mogao moj NVO "Centar za ljudska prava i nacionalne manjine" da učestvuje na izborima, tako smo mi kao organizacija pristupili "Građanima i građankama" i mene su kao predsednika upravnog odbora predložili za kandidata. Iskren da budem, još ne znam koji sam na listi, jer oko pojedinosti moram da se dogovorim sa članovima - evo baš danas idem na neki sastanak - kaže za list "Blic" Hasan Dudić.

Njegov cilj na izborima će biti, kako kaže, da pomogne najmlađima, ali i najstarim članovima manjina u Srbiji.

- Moram još oko nekih stavki da vidim i da malo to promenim, a cilj mi je, pre svega, da decu sklonim sa ulice. Da im obezbedim knjige, patike, sveske... Do sada sam takođe tražio i molio za mnoge Rome da im se daju lične karte i zdravstvene knjižice. Organizovao sam do sada preko Centra dosta humanitarnih akcija, a planiram da održimo i koncert gde ćemo prikupiti sredstava za narednu školsku godinu - priča Dudić.

Nema razlike između rijalitija i politike

Za sebe ima samo reči hvale. Kaže da su ga za 45 godina, koliko traje njegova muzička karijera, zavoleli ljudi širom bivše Jugoslavije. A pošto je bio i član rijalitija, našao je, kaže, vezu između izbora i rijaliti šoua.

- Pa ovi izbori me podsećaju na rijaliti! Svako ko je hteo kandidovao se! A mene cela Srbija zna. Svi znaju ko je Hasan Dudić. Omiljen sam gde god da se pojavim - kaže Dudić.

Hasan čovek bez mrlje (osim poneke)

Iako je poznat i po incidentu sa Jelenom Golubović gde ju je fizički napao, pa se zbog toga našao na sudu, Dudić smatra da mu to neće biti mrlja.

- Rijaliti mi je uništio karijeru, zdravlje, finasijski sam propao, osramoćen sam, ali svi znaju da je Hasan čovek bez mrlje - zaključio je.

2024 © - Vesti online