Nedelja 10.04.2016.
17:57
Vestionline

Hrvati se sećaju Pavelića i skandiraju "sveti" pozdrav: Za dom spremni!

wikipedia.org
Ništa sporno u svetom pozdravu "Za dom spremni"

Na skupu je takođe prizvano i sećanje na režim Ante Pavelića i Nezavisnu državu Hrvatsku, uspostavljenu na isti dan kada i HOS slavi svoju godišnjicu postojanja, prenosi Index.hr.

- Hvala što ste došli da se poklonite žrtvi 46 hrvatskih mučenika, vitezova, što su dali živote za slobodu i Nezavisnu državu Hrvatsku. Napokon je došao i naš zamenik ministra Ivan Vukić, ratni zapovednik 142. brigade. Naš čovek koji je s nama bio rame uz rame i u ratu i u miru. S tugom i ponosom sećamo se naše braće i svih Hrvata koji su položili živote na oltar domovine. Hrvati su vekovima sanjali i borili se za svoju slobodu, mnogi su izgubili živote u borbi za hrvatsku nezavisnost - rekao je pukovnik Skejo.

Posle toga general Skejo osvrnuo se na pozdrav "Za dom spremni".

- Taj pozdrav pod kojim su poginuli najbolji hrvatski sinovi, čist je kao suza, to je jedan od najlepših pozdrava hrvatske vojske i hrvatskog naroda. Pozdrav mora da bude ugrađen u nov zakon o hrvatskim braniteljima kako bi se jednom za sva vremena zaustavila rasprava o ovom svetom hrvatskom pozdravu - rekao je on.

2024 © - Vesti online