Nedelja 10.04.2016.
11:21
Vestionline

Ljajić: Bez mene bi u Sandžžaku bila džžamahirija!

Tanjug
Važan član srpske Vlade: Rasim Ljajić

- Zahvaljujući mom prisustvu u Vladi , uticaju koji sam imao, razvoju infrastrukture, poboljšanju kvaliteta života, otvorio sam proces vraćanja poverenja tog naroda u državu u kojoj žive - rekao je Ljajić i dodao da bi zbog toga "trebalo da dobije orden."

Govoreći o Muameru Zukorliću on kaže da ne veruje u njegovu politiku pomirenja, kao i da takve stvari priča da bi ušao u vladu.

- Sada imate Zukorlića bez uniforme, do sada ste imali sa uniformom i nikakve druge razlike nema. On se i tada više bavio politikom nego verom, ali je sada suočen sa pritiskom iz Sarajeva da se opredeli - kaže Ljajić.

On je dodao da su svi resursi islamske zajednice i dalje u Zukorlićevim službi, kao i da Zukorlić na svaki način hoće da bude deo vlasti.

Upitan da li može zamisliti Vučićevu vladu u kojoj bi on sedeo sa Zukorlićem i Ugljaninom, Ljajić kaže da to ne može ni da zamisli i da je to nerealno.

On ocenjuje da će predstojeći izbori biti najneizvesniji do sada, jer pet ili šest stranaka mogu da pređu cenzus, ali i da ostanu ispod praga za parlament.

2024 © - Vesti online