Subota 09.04.2016.
20:18
Vestionline

PRIMERA: Real bez milosti prema Eibaru, Atletiko slavio nad Espanjolom

Reuters
Ronaldo nastavlja sa pisanjem istorije

Ekipa Zinedina Zidana je na Santijago Bernabeu ostvarila šesti uzastopni trijumf u prvenstvu, ovoga puta rezultatom 4:0.

Pitanje pobednika rešeno je u prvom delu igre. Vodeći gol, postigao je u petom minutu utakmice Džejms Rodrigez. U 18. minutu na 2:0 je povisio Lukas nakon asistencije Kristijana Ronalda.

Šezdeset sekundi kasnije, posle dodavanja Hesea, u listu strelaca se upisao upravo Portugalac. Njemu je ovo bio 30 pogodak u sezoni, pa je tako postao prvi igrač u istoriji Primere koji je davao više od 30 golova u šest sezona zaredom.

Bivši igrač Mančester junajteda je samo u prvoj sezoni u dresu “kraljevskog kluba” postigao 26 golova, da bi potom redovno uspevao da nadmaši pomenutu brojku.

U završnici prvog poluvremena, Hese i Ronaldo su se našli u obrnutim ulogama, sedmica Reala je prosledila loptu, a Španac je zatresao protivnički mrežu. Njemu je ovo bio peti gol u sezoni.

U drugom susretu, igranom u Barseloni , Atletiko Madrid je nakon preokreta savladao Espanjol rezultatom 3:1.

Domaći tim je poveo u 29. minutu preko Pape Dijopa, posle kornera koji je izveo Asensio.

Međutim, gosti su ubrzo uzvratili. Fernando Tores je u 35. minutu izjednačio, nakon akcije Gabija i Kokea. Treba reći da je Španac postigao gol na trećoj uzastopnoj utakmici i to prvi put otkako se vratio u Atletiko.

Vođstvo gostima doneo je Antoan Grizman nakon dodavanja Kokea. Pobedu je potvrdio strelac drugog gola za Atletiko u 89. minutu susreta.

Gostima je ovo bila odlična uvertira za revanš susret četvrtfinala Lige šampiona sa Bareslonom.

2024 © - Vesti online