Subota 09.04.2016.
15:57
Vestionline

Dodik: Srbina za načelnika Srebrenice!

Tanjug
Dodik poziva na jedinstvo srpske partije u RS

- Pozivam SDS, PDP, NDP, DNS, SP i druge političke partije i udruženja građana srpskog naroda u Srebrenici da se okupimo oko jednog kandidata. Ovo je ključno vreme u kojem moramo da dobijemo načelnika iz reda srpskog naroda, jer na prostoru Srebrenice žive većina Srbi - rekao je Dodik za "Srnu".

On je podsetio da je na ranijim izborima bilo nekoliko srpskih kandidata, što je omogućavalo da prođe jedinstven bošnjački kandidat.

- Apelujem ne samo kao predsednik SNSD-a, već i kao predsednik Republike Srpske, da se okupimo oko jednog kandidata i farsu koja se stvarala oko Srebrenice relativizujemo na ono što jeste sama istina o ovoj opštini - rekao je Dodik.

On je istakao da bi se na taj način omogućilo i da se prekine spirala lošeg položaja Srba u Srebrenici, te stalni pritisci i nametanje neke vrste odgovornosti, bez obzira na činjenicu što su i Srbi mnogo stradali na tom prostoru, skoro identično kao i Bošnjaci.

- Ključno političko pitanje Republike Srpske i srpskog naroda na predstojećim lokalnim izborima biće na koji ćemo se način okupiti u Srebrenici. U svim drugim opštinama možemo da evidentiramo političke razlike, ali ovdje ne bi smeli da to učinimo i moramo po svaku cenu da izbegnemo da bude više kandidata iz srpskog naroda, kao što je to bilo ranije - rekao je Dodik.

On je istakao da je za SNSD važno da bude na strani pobede u Srebrenici i da tu pobjedu osigura sa svim drugima.

 - U tom pogledu ćemo nastojati da prihvatimo najboljeg kandidata iz druge političke partije, a isto tako da pokušamo dati svog najboljeg kandidata. Ništa nije zatvoreno sa stanovišta volje SNSD-a. Mi samo želimo da razgovaramo na tu temu sa svim drugim političkim partijama - rekao je Dodik.

2024 © - Vesti online